Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Internationale kansen onderzocht in 16 Seed Money Projecten

Op 12 december werden de resultaten van de Seed Money Projecten die in 2019 zijn uitgevoerd gepresenteerd. In deze ronde werd in 16 projecten onderzocht welke samenwerkingskansen er voor de Nederlandse agrifoodsector liggen in Afrika, Aziƫ en Nood- en Midden-Amerika.

In Seed Money Projecten staat het opbouwen van nieuwe internationale netwerken centraal. Ook de haalbaarheid van nieuwe internationale productieketens kan worden verkend. Vaak wordt in een Seed Money een eerste verkenning van (on)mogelijkheden uitgevoerd voor een internationale samenwerking.

De topsectoren Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en Agri & Food hebben in 2019 financiĆ«le steun gegeven aan een grote diversiteit aan Seed Money Projecten. Zo is in Zuid-Afrika onderzocht of in KwaZulu-Natal mogelijkheden zijn om met behulp van irrigatielandbouw de voedselproductie te verhogen. In Kenia is onderzocht of de installatie van kleine vergistingsinstallaties mogelijkheden biedt om kleine boeren te voorzien van gas en meststoffen. 

In Oezbekistan en Azerbeidjan werd onderzocht of de komst van proefbedrijven voor akkerbouw en tuinbouw een impuls kunnen geven aan de sector. Voor Irak werd onderzocht of de bouw van een kassencomplex voor zaailingen interessant kan zijn. Verschillende veredelingsbedrijven hebben onderzocht of ze gezamenlijk het registratieproces in Myanmar kunnen versnellen door er een teststation op te richten.

In China werd onderzocht op de Chinese en Nederlandse zeewiersector elkaar op een hoger plan kunnen brengen. In India werd gekeken of Nederlandse kennis en technologie de diergezondheid en productiviteit in de Indiase pluimveehouderij kan verbeteren. Samen met kennisinstellingen in de VS werd onderzocht of gezamenlijk opereren op het gebied van slimme landbouw wederzijdse voordelen oplevert.

De presentaties van de projecten zijn per project te vinden op de projectenpagina Internationaal

Bron: Topsector T&U

Publicatiedatum: