basis voor nieuwe onderzoek omtrent Het Nieuwe Telen

Hoogendoorn & WUR rapport over natuurkunde en kasklimaat officieel gepubliceerd

Het rapport “Natuurkundige analyse van de vocht- en energiebalans van een tuinbouwkas” beschrijft het realiseren van een actief en energiezuinig kasklimaat op basis van natuurkundige principes. Dit betreft onder andere maatregelen zoals het ontvochten door buitenluchttoevoer in combinatie met verticale luchtbeweging. Maar ook wordt aandacht besteed aan het ontstaan van temperatuurverschillen door natuurlijke stromingen in de kas en de beste aanpak om deze te bestrijden en te voorkomen.

In speciale opdracht van het Productschap Tuinbouw / Kas als Energiebron en het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie is deze studie uitgevoerd door Peter van Weel (WUR Glastuinbouw) en Jan Voogt (Hoogendoorn Growth Management) in combinatie met een aantal praktijkonderzoeken. De resultaten vormen tevens de basis bij de opzet van de verschillende experimenten en onderzoeken voor Het Nieuwe Telen.

Naast de natuurkundige principes van klimaatregelen bevat het rapport veel interessante achtergrondinformatie bij de verschillende systemen die in de moderne kassen worden toegepast voor luchtbeweging en ontvochtiging. 

Meer informatie

 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan Voogt via +31 (0)10 460 80 80 of info@hoogendoorn.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven