Nefyto publiceert ook Graadmeter Groene Gewasbescherming

Animatie moet verhaal achter gewasbescherming in voedselproductie uitleggen

‘Samen werken aan voedsel van de toekomst!’ is de titel van de animatie die Nefyto gisteren presenteerde. Hiermee wil Nefyto het verhaal uitleggen achter gewasbescherming in de voedselproductie van teler tot consument.

In de animatie vertelt Nefyto het verhaal over gewasbescherming aan de hand van een appel. De keuzes van de teler staan hierin centraal. De teler wil zijn gewassen, in dit geval de appel, beschermen en maakt daarin afwegingen. Hij kan kiezen voor biologie, chemie of een slimme combinatie van beide.

Bekijk de animatie hier.

Graadmeter Groene Gewasbescherming
Uit de Graadmeter Groene Gewasbescherming blijkt dat steeds meer teler kiezen voor een combinatie van beide, omdat de afzet van groene gewasbeschermingsmiddelen in de afgelopen 10 jaar met 65% is gegroeid. 

Voor de Graadmeter Groene Gewasbescherming heeft Nefyto gekeken naar de afzet van:

  • gewasbeschermingsmiddelen die gebruikt mogen worden in de biologische land- en tuinbouw;
  • gewasbeschermingsmiddelen van natuurlijke oorsprong (Micro-organismen, virussen, plantenextracten, feromonen en overige natuurlijke stoffen);
  • gewasbeschermingsmiddelen die officieel als laag-risico zijn erkend.

Als een middel is ingedeeld bij een of meerdere van deze groepen, spreekt Nefyto van een groen gewasbeschermingsmiddel en zijn ze gebruikt voor de Graadmeter.

Nieuwe technologieën
Tegelijkertijd zijn er nieuwe technologieën die de teler ondersteunen en in de (nabije) toekomst een steeds belangrijkere rol gaan spelen. De constante ontwikkeling van innovaties maken de toepassing van gewasbeschermingsmiddelen steeds gerichter, alleen daar waar nodig.

Ook de consument heeft een grote rol en bepaalt welke producten er in de supermarkt liggen. Uiteindelijk is het gezamenlijke doel van teler, consument en gewasbeschermingsmiddelenindustrie: de beschikbaarheid van duurzaam, betaalbaar, veilig en gezond voedsel.

Bij de presentatie van de animatie stelde Nefyto-voorzitter Carlos Nijenhuis: "Natuurlijk zijn wetenschappelijke kennis en feiten het uitgangspunt voor onze bedrijven, maar dit betekent niet dat we de emotie niet begrijpen. Dat doen we wel, en juist daarom moeten we dit verhaal vertellen. Van duurzaam producent tot kritisch consument.”

Bron: Nefyto


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven