Robert Kraaijeveld, Nature's Pride:

"Afzet overzeese asperges in Kerstperiode nog altijd groeiende"

Tholen - Veranderende fyto-eisen zorgen momenteel voor wat spanning bij de asperge-importeurs. "Deze gaan 14 december in, net als de drukste tien dagen van het jaar losbarsten voor de afzet van groene asperges in Europa", constateert Robert Kraaijeveld van Nature's Pride. "Aangevuld met nieuwe regels in Peru zorgt dat voor wat extra druk op de markt. Uiteraard hebben we daar zo geprobeerd zo goed mogelijk op te anticiperen, zodat we de veranderingen zo goed mogelijk kunnen verwerken."

Want volgens Robert zijn de importasperges, zowel de groene als witte variant, onverminderd populair met Kerst. "Die afzet is in de kerstperiode nog zelfs steeds groeiende. Ook de mini-asperges, die wij leveren in 200 grams verpakking zijn een bijzonder gewaardeerd kerstproduct. De kerstdrukte is momenteel vooral logistiek gezien al losgebarsten, commercieel gezien moet dit de komende weken gaan gebeuren", vertelt de asperge inkoper. Volgens hem zijn de overzeese witte asperges vooral in Duitsland en Nederland populair. Voor de groene asperges geldt zijn de Scandinavische landen een grote afnemer.

"Momenteel krijgen we een goede aanvoer van Peruaanse asperges binnen en ook voor de komende weken worden goede volumes verwacht. De oogst en kwaliteit is goed. Prijzen liggen op een stabiel niveau. Feitelijk worden de aspergeprijzen in december grotendeels bepaald door de hoge luchtvrachttarieven. De concurrentie uit andere producerende landen is nihil. In de Verenigde Staten wordt er al wat Mexicaans product verkocht, maar dat is nog niet goed genoeg voor de export naar Europa op dit moment. Afhankelijk van weer en kwaliteit starten we daar de komende weken mee op", vertelt Robert.

Voor meer informatie:
Robert Kraaijeveld
Nature's Pride
Honderdland 611
2676LV Maasdijk
T: +31174219108
Robert.Kraaijeveld@naturespride.nl
www.naturespride.eu 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven