Compagnia delle Primizie

"Italiaanse Adelita-frambozen winnen ieder jaar meer terrein"

In 2010 begon het Italiaanse Compagnia delle Primizie een proef met de teelt van het frambozenras Adelita. Sindsdien is de bijdrage ervan aan de ontwikkeling van de zachtfruitsector in Basilicata alleen maar toegenomen.

"De gewassen van onze partner worden momenteel op 10 hectare geteeld. De teelt vindt zowel in de volle grond als op substraat plaats. Van november tot juni worden er zo'n 150 ton frambozen geoogst. Het aantal planten per hectare varieert van 15.000 (volle grond) tot 18.000 (substraat)," legt Giuseppe Santacangelo van Compagnia delle Primizie uit. 

"De Adelita-frambozen worden momenteel vermarkt in punnets van 125 gram onder de merknaam Happy Berry. Dit ras staat bekend om haar hoge kwaliteit, gemiddelde vruchtgrootte (10-12 gram, uniforme maten, intens rode kleur en uitgebalanceerde zoet-zuurverhouding. De frambozen zijn gemakkelijk te plukken en verwerken en vallen niet uit elkaar. Het ras is goed houdbaar en levert hoge opbrengsten op." 

"De bloeiperiode begon in oktober en momenteel bloeien de planten die eind september werden uitgeplant. Half november ging de pluk van start met een opbrengst van zo'n twee ton per week. In de aanloop naar kerst zal de aanvoer echter een piek bereiken en rond de 12 ton per week bedragen." 

"De planten worden van juni tot september in plastic tunnels geplant. Adelita is een krachtig ras en vanaf het begin worden er de juiste meststoffen toegediend via automatische irrigatiesystemen. Er worden op vaste tijdstippen kleine doses meststoffen toegediend om een evenwichtige groei van de plant te bevorderen waardoor verliezen beperkt blijven." 

"Onze aandacht voor het milieu is één van de hoekstenen van ons bedrijf. Onze partners werken volgens de eisen van Regione Basilicata en zijn GlobalGAP gecertificeerd."

"In 2019 hebben we ervoor gekozen om uitsluitend nog biologische gewasbeschermingsmethoden toe te passen tegen ziekten en plagen door gebruik te maken van roofinsecten en bacteriën om residuen van gewasbeschermingsmiddelen tot een minimum te beperken."

Voor meer informatie:
Compagnia delle Primizie
Viale Salerno, 13/15
75025 Policoro, MT - Italy
Tel.: (+39) 0835.902017
Email: info@compagniadelleprimizie.com
Web: compagniadelleprimizie.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.