Geen kas, geen bomen

Tholen - Bomen planten in het Westland, dat gaat zomaar niet. Tenminste, niet als de grond de bestemming glastuinbouw heeft, terwijl er geen kas op te vinden is. Dat moest een inwoner van de gemeente Westland ondervinden toen hij van het college van burgemeester en wethouders een dwangsom ontving om een aantal bomen van zijn perceel te verwijderen.

Het college stelt dat de bomen niet passen in het bestemmingsplan ‘Agrarisch- Glastuinbouw’. Groen op het perceel alleen is toegestaan als het 'enige relatie heeft met een glastuinbouwbedrijf'. De pech is dat er op het betreffende perceel geen kas staat waar de bomen bij horen. Dus concludeert het college dat de bomen er alleen staan ‘ter bevordering van het woongenot’ en dat mag niet. Eerder heeft de bewoner ook een vlaggenmast en een aantal zonnepanelen moeten weghalen. De bewoners uitten eerder al hun ongenoegen over de zaak: "Overal staan bomen, maar wij moeten ze omkappen".

Via een rechter die de dwangsom vernietigde en vond dat de bomen mochten blijven, kwam de kwestie in hoger beroep voor een andere rechter. Die wierp er nog eens een blik over en bepaalde gisteren dat de bomen toch verwijderd moeten worden. Het college kreeg gelijk: de eigenaar van het perceel krijgt twaalf weken de tijd om de bomen te verwijderen, anders hangt alsnog de dwangsom van € 30.000 boven zijn hoofd.

Lees de uitspraak hier.


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.