Thwan van Gennip over zijn 'uit de hand gelopen hobby':

"Persoonlijk vind ik de trayplanten het mooist"

De frambozen en aardbeien uit de kwekerijen van Thwan van Gennip liggen bij supermarkt Albert Heijn en het plantmateriaal gaat heel Europa door. Samen met een enthousiast team van medewerkers bouwde zijn vader het uit tot een toonaangevende leverancier van prima uitgangsmateriaal. De hoofdlocatie is gevestigd in Lierop, Brabant. "In het Zuiden van het land is het nooit te koud of te warm. Het ideale klimaat om plantjes te vermeerderen."

Thwan van Gennip in zijn kwekerij

Trayplanten
Voordat een bakje zacht fruit in de schappen ligt, heeft het een complex traject doorlopen. Alles strak gestuurd door Thwan van Gennip. "Het begint allemaal met kwalitatief hoogwaardig plantmateriaal. Alleen al voor aardbei beschikken we over 37 hectare trayvelden, 60 hectare met wachtbedplanten en 20 hectare a-plusvelden."

Persoonlijk vindt hij de trayplanten het mooist. "Ik zorg altijd dat ik er bij het planten bij ben. Prachtig om zo’n product netjes te zien weggroeien." Als de basis in orde is, begint de productiefase. Ook hiervoor beschikt het bedrijf over de nodige faciliteiten: 10 hectare tunnelkassen, 9 hectare onder glas en 15 hectare stellingen met aardbeiplanten. En daar komt binnenkort nog 8 hectare nieuwbouw bij."

De beste kwaliteit
Tel daarbij op de 25 hectare frambozen-, 4 hectare bramen- en 30 hectare aspergeplanten en ziedaar een uit de hand gelopen hobby, zoals Thwan het zelf omschrijft. Het liefst is hij overal bij betrokken: de teelt, de verkoop en het personeelsmanagement. "Lastig om zaken uit handen te geven, want linksom of rechtsom, ik wil alleen de beste kwaliteit leveren. Dat verwacht ik dus ook van mijn toeleveranciers." 

Substraat op maat
Bas van Buuren is er daar, als substraatleverancier, een van. Het zachtfruit gedijt prima op een uitgebalanceerd mengsel van kokos en veen: "Zo krijgen mijn plantjes de beste start. Wat ik ook heel belangrijk vind, is dat met die samenstelling niet gerommeld wordt. Ik eis elke keer een levering van uniforme kwaliteit. De structuur, de kleur, ik zie daar liever geen wisseling in. Die betrouwbaarheid is een belangrijk punt in onze relatie. Ik geef vooraf inzage in mijn teeltplan en zij leveren vervolgens dagelijks voldoende substraat op de juiste locatie."

Voor meer informatie:
BVB Substrates
www.bvb-substrates.nl 
info@bvb-substrates.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven