Fortuna aardbei moet continuïteit op de markt garanderen

"Na jaren ben ik weer begonnen met het kweken van aardbeien, omdat mijn klanten me hiervan overtuigden. Ondanks ons enorme aanbod aan groenten en fruit vroegen ze ons om aardbeien te leveren tussen november en januari. Om deze reden hebben we besloten 1,5 hectare met Fortuna-aardbeien te planten," zegt Filippo Corvaglia, agrarisch ondernemer uit  het Italiaanse Scanzano Jonico (Matera) en een van de oprichters van de Candonga Club.

Filippo Corvaglia en zijn zoon Mattia

"Het doel is om een commercieel venster te bestrijken waarin we geen gewassen hebben, waardoor de continuïteit en kwaliteit tot juni wordt gegarandeerd. We hebben ongeveer 20 hectare met Candonga aardbeien." 

Gennaro Motta van Timac Agri Italia en agronoom van het bedrijf Corvaglia vertelt over de trend: "In vergelijking met anderen waren we een paar dagen te later met planten, waardoor we gedeeltelijk ontsnapten aan de hoge temperaturen van september. De tijd van planten tot de eerste oogst duurt ongeveer 50-60 dagen en de verwachting is dat het een goed seizoen gaat worden."

Gennaro Motta

"Eén van de voordelen van het Fortuna-ras is de middellange bloemsteel. Dit bevordert niet alleen de oogst en zorgt voor een grotere beluchting, maar vermindert schimmelaanvallen en vergemakkelijkt het kleuren van de vrucht. De teler kan in één oogopslag alle aardbeien zien, waardoor teveel manipulatie van de plant wordt vermeden en de oogst versneld." 

"Aardbeien telen in de herfst/winter is een uitdagende taak, vooral om te zorgen voor opeenhopingen van suikers en vergelijkbare kleuren gedurende de teeltperiode. In elk geval zijn we in staat om een kwaliteitsaardbei met een uitstekende kleur te verkrijgen met een brixgraad van ongeveer 10, zelfs in periodes die worden gekenmerkt door koude temperaturen en weinig licht."

Voor meer informatie:
Azienda Agricola Filippo Corvaglia
Via S.S. 106, 90/A
75020 Scanzano Jonico (MT)
Tel.: (+39) 339.8043835
Email: azagricolafilippocorvaglia@gmail.com 

 

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven