"Ik wil realistische oplossingen zoeken om te voldoen aan de duurzaamheidsdoelstellingen"

Anneke van de Kamp nieuw teamlid bij Topsector T&U

Anneke van de Kamp (53) is op 1 december aan de slag gegaan in de functie van topteamlid bij de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen (T&U). Zij neemt de plaats in van Jan Willem Breukink. Van de Kamp is manager Communications & Public Affairs bij groentenveredelingsbedrijf Rijk Zwaan in De Lier. Ze vertegenwoordigt het mkb-bedrijfsleven in de T&U Board.

Loek Hermans, voorzitter van de T&U Board, is verheugd met de komst van Van de Kamp. "Anneke is gevraagd het team te komen versterken vanwege haar zeer uitgebreide ervaring en netwerk in de tuinbouw. Zij kan binnen het topteam het mkb uitstekend vertegenwoordigen: ze weet wat er leeft en wat er nodig is om de sector nog sterker te maken."  

Relevante sector voor duurzaamheid
Van de Kamp: "Ik wil eraan bijdragen de positie van de Nederlandse tuinbouw en uitgangsmaterialensector nationaal en internationaal verder te versterken. Voortdurend innoveren en voldoende goed opgeleide mensen beschikbaar hebben en voor de sector behouden, is daarvoor een voorwaarde. Onze sector is relevant. Zeker als het gaat om bijdragen aan de wereldwijde sustainable development goals. Daar draait het in de toekomst om en tuinbouw heeft daarvoor goede kaarten. Ik wil samen met het mkb-bedrijfsleven realistische oplossingen zoeken om ook zelf te blijven voldoen aan de duurzaamheidsdoelstellingen die de maatschappij van ons verlangt."

Tuinbouwachtergrond
Van de Kamp kent de tuinbouw al sinds ze als tiener vakantiewerk deed bij een glastuinbouwbedrijf in Heemskerk. Ze studeerde tuinbouw aan Wageningen U&R en vervulde functies bij DLV Advies, Centraal Bureau voor de Tuinbouwveilingen, Bloemenveiling Aalsmeer, Productschap Akkerbouw, Productschap Tuinbouw en Rijk Zwaan. 

Dankzij haar grote netwerk in de tuinbouw, maar ook in andere sectoren, in de nationale en Europese politiek kan Van de Kamp binnen en buiten de tuinbouwsector verbindingen leggen die de sector nodig heeft om zich te profileren en te ontwikkelen, stelt de Topsector tevreden. "Haar vermogen om te verbinden kan bijdragen aan de grotere eenheid in de sector die de ontwikkeling van de Nederlandse tuinbouw kan versnellen."

Bron: Topsector T&U


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven