Schneider youngplants in zee met Green Products

10 miljoen plantjes aan de GreenPlug

Tholen - Per volgend jaar stapt Schneider youngplants geheel over op de GreenPlug paper pots van Green Products. Men is niet over een nacht ijs gegaan, omdat de plug een essentiële rol speelt in de opkweek van jonge planten en deze moet voldoen aan een hele stapel eisen. Bovendien combineert de plug optimaal met een nieuwe 128 gaats tray, die partijen in samenwerking met de leverancier, het Koreaanse bedrijf J’T House, hebben ontwikkeld.


Peter den Toom en Zsófia Simó van Schneider, samen met Matthijs van den Berg van Green Products

Tray en plug moeten goed samenwerken om tot het beste resultaat te komen. Zo moet de plug, in de eerste plaats, goed passen. De wortels moeten zich goed kunnen ontwikkelen door de gehele tray en aan alle kanten door de plug groeien. Ook moet de drainage goed zijn, dus staat de tray als het ware op een kleine verhoging en is hij aan de onderkant open. Dat maakt afwatering mogelijk en ook luchtcirculatie, wat weer een gunstig effect heeft op de beworteling. De plug zelf is evenredig gevuld middels een techniek die men geleend heeft uit de tabaksindustrie. Bovendien zorgt deze goede verdeling voor een goede vochtbalans in het veen, wat altijd lastig is omdat nat veen moeilijk droogt, terwijl eenmaal gedroogd veen weer moeilijk water opneemt. Al met al zorgt deze tray-plug combi dat de opkweek beter te sturen is met een meer uniform resultaat als gevolg.

“Er zijn al langere tijd klanten die vragen of zij materiaal niet aangeleverd kunnen krijgen in paperpots”, vertelt Peter den Toom, bij Schneider verantwoordelijk voor de kwaliteit. “Dit en het feit dat we mee willen met de ontwikkelingen in de markt en onszelf willen blijven verbeteren, maakte dat we gingen kijken naar de mogelijkheden. We hebben verschillende proeven gedaan en daarbij kwam het product van Green Products het beste uit de test.”

Wat hem en collega’s bovendien voor dit product deden kiezen was de hulp en betrokkenheid van Green Products bij het ontwikkelen van de nieuwe tray. De pluggenboer zegt niet ‘bedankt en veel plezier ermee’, zo vertelt Matthijs van den Berg, maar blijft graag op de hoogte aangaande de bevindingen van de klant. “We willen de GreenPlug de komende jaren verder ontwikkelen en dat kan het beste door naar het gebruik in de praktijk te kijken. Alleen in de praktijk kom je er pas echt achter op welke punten je kunt verbeteren of optimaliseren.”

Tot slot verbetert de paperplug de hanteerbaarheid. “Ze kunnen machinaal verwerkt worden, wat voor ons een vereiste was”, besluit Peter. “Bovendien zijn klanten tevreden omdat het ook voor hen makkelijker werken is. We hebben al veel positieve reacties gehad van klanten uit verschillende hoeken van Europa. We hebben een goede start gemaakt en hopen er het komende jaar een goeie 10 miljoen plantjes mee de deur uit te sturen.”


Voor meer informatie:
Green Products B.V.
E: info@greenproducts.nl
www.greenproducts.nl

 


Schneider Younplants
E: info@schneiderbv.nl
www.schneiderbv.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.