Actie 'Schone Kast' afgerond: 319 telers leverden 8300 kilo gewasbescherming in

In het kader van de actie ‘Schone Kast, opgeruimd staat netjes’ zijn afgelopen jaar in de zes gemeentes Westland, Lansingerland, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Waddinxveen en Zuidplas overtollige gewasbeschermingsmiddelen van glastuinbouwbedrijven afgevoerd.

Telers konden kostenvrij middelen aanmelden, waarvan inmiddels de toelating verlopen of beperkt is of middelen die niet meer passen in de huidige duurzamere geïntegreerde gewasbeschermingsaanpak.

De toeleveranciers Horticoop, Royal Brinkman, Van Iperen en Mertens namen aan deze actie deel. Hun specialisten adviseerden deelnemers welke middelen afgevoerd konden worden.

In totaal namen 319 bedrijven deel aan de actie en werd er 8300 kg gewasbeschermingsmiddel opgehaald.  Met het afvoeren van deze middelen op een veilige manier is voorkomen dat deze per ongeluk in het water of elders in het milieu terecht zouden kunnen komen.

Voor meer informatie:
Royal Brinkman 
www.royalbrinkman.nl

 


Horticoop
www.horticoop.nl

 


Van Iperen
www.iperen.com

 

Mertens B.V.
www.mertens-groep.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.