Twin Creeks Greenhouses

Uitbreiding 'één van de grootste Canadese paprikatelers' in volle gang

Mike Cornelissen, eigenaar van de Noord-Amerikaanse kwekerij Twin Creeks Greenhouse, heeft het erg druk gehad de laatste tijd. Mike en zijn vrouw Danielle zijn begonnen met de bouw van hun derde uitbreiding bij Twin Creeks Greenhouse. Daarmee wordt het bedrijf 'één van de grootste paprikatelers in Ontario'. 

George Cornelissen, de vader van Mike, groeide op in Watford Ontario, Canada met familiewortels in de agrarische sector en heeft het bedrijf opgebouwd. Cornelissen Farms is van oorsprong geënt op veldgewassen, kippenstallen en zelfs graanliften, maar met het oog op de toekomst wilden George en Mike ook uitbreiden naar de glastuinbouwsector.

Het plaatsen van het dek in volle gang bij de meest recente uitbreiding van Twin Creeks. 

Mike groeide op rond de kas van zijn oom en leerde van jongs af aan over de industrie. Tijdens zijn studie ontstond de wens bij Mike om zijn eigen kas te gaan bouwen en besloot hij, als onderdeel van deze studie, voor zijn oom te gaan werken.

In het najaar van 2015 kocht de familie Cornelissen een stuk grond naast de stortplaats van de buurman. Daar begon de samenwerking met kassenbouwer Havecon: de ontwikkeling van een heel nieuw kasproject.

In het voorjaar van 2016 kon Mike een biogasovereenkomst sluiten met de buurman van de stortplaats en werd samen met Havecon gestart met de bouw van hun eerste 10 hectare groot kassencomplex.

In 2018 besloten ze dat het tijd was om opnieuw uit te breiden met nog eens 10 hectare kas. Een jaar later, in 2019, was het tijd om het bedrijf opnieuw te laten groeien. Dit keer wordt een blok van 20 hectare gebouwd, waarmee de totale kweekruimte van de kas op 40 hectare komt.

En er is nog genoeg braakliggend terrein om verder uit te breiden. Wordt vervolgd.

Voor meer informatie:
Havecon Kassenbouw B.V.
info@havecon.com
www.havecon.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.