Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Samenwerking Flier Systems en Rijk Zwaan resulteert in nieuw zaaisysteem

Een samenwerking van Flier Systems met onder andere groentenveredelaar Rijk Zwaan heeft geresulteerd in een nieuw zaaisysteem op papier voor de vollegrond, waarmee precisiezaaien een volgens de betrokken partijen 'nieuwe dimensie krijgt'.

Met het zogenoemde ‘3D-lintzaaien’ kan niet alleen precisie in zaaien worden bereikt, maar er kan ook in diverse patronen worden gezaaid. Dit kan mede met de SeQso Tape Seeder, die door Flier en Rijk Zwaan tijdens de AgriFoodTech op 11 en 12 december in de Brabanthallen in Den Bosch wordt getoond.

Naast een presentatie 'Precisiezaaien in open veld' op donderdag 12 december om 14.00 uur, demonstreren Flier Systems en Rijk Zwaan de nieuwe zaaiband in stand 32.

De demonstratie is een gelegenheid om te bepalen wat dit nieuwe concept in de toekomst voor een bedrijf zou kunnen betekenen. Het uitermate precies zaaien en positioneren van zaden op een papieren lint, zou tot significante opbrengst- en diverse kwaliteitsverbeteringen kunnen leiden.

Voor meer informatie:
Flier Systems
www.fliersystems.com

 

Publicatiedatum: