Farmers Defence Force gaat opnieuw actie voeren

"Zorgen voor lege schappen met de kerstdagen is één van de opties"

Farmers Defence Force-voorvrouw Sieta van Keimpema heeft bevestigd dat er over een vervolgactie van de telers wordt gesproken. "Het plan is inderdaad om met de voedselvoorziening Nederland attent te maken op de problemen van boeren en burgers. Dat zou door een blokkade van winkels kunnen", zegt Van Keimpema. "Wij hebben nog niet precies besloten wat we gaan doen, dat doen we maandag 9 december. Zorgen voor lege schappen met de kerstdagen is een van de opties." 

"De boeren moeten maar weer betalen"
"Politici moeten weten wat er gebeurt als de voedselvoorziening plat ligt. Wij produceren voedsel en daar wordt te weinig voor betaald. Deze overheid doet heel lastig over het plan dat we neergelegd hebben. De boeren moeten maar weer betalen. Als je zomaar een stuk van de boeren uit de economie haalt en de landbouweconomie is erg fragiel, dan betekent dat dat de andere boeren hogere kosten krijgen en dat er meer omvallen", aldus Van Keimpema.

Politieke spelletjes
Het is de vraag of er na alle acties nog wel goodwill voor de telers overblijft. "Ik denk dat veel mensen wel snappen wat boeren doen en dat de politici doorgaan met politieke spelletjes. Met het landbouwcollectief is er een prachtig plan van aanpak neergelegd. Maar dat wordt niet bevestigd en daardoor duurt de stikstofimpasse langer en komen er steeds meer boerenbedrijven in de problemen."

Bron: DDB


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven