Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
(Pen)vruchten van groenteboer Jan Brand uitgegeven

Mag ik uw bananen even passen?

Tholen – Onlangs rolden de pennenvruchten van groenteboer Jan Brand van de pers om te verkopen aan klanten, waar misschien wel een leuke anekdote over te vinden is in het boek. Jan staat al jarenlang met zijn kiosk op de Frederik Hendriklaan in Scheveningen en bemant een kraam op de Scheveningse weekmarkt in de Stevinstraat waar elke dag wel iets opmerkelijks gebeurt.

“Ik heb jarenlang met mijn vader op de markt gestaan. Op een avond hadden we een discussie over een of ander voorval die we ons verschillend herinnerden. Elke dag aan de straat zijn er weer diverse situatie en na verloop van tijd ga je ze toch anders herinneren. Mijn vader heeft me toen geïnspireerd om die situatie elke dag op te schrijven.”

Het resultaat is een bundel vol (pen)vruchten uitgegeven door Boekscout. Zoals over die kunstzinnige klant die drie bananen wilde kopen mits hij deze mocht passen, of over de vaste klant die wekelijks 7 snijbonen en 5 aardappelen kocht totdat er ineens 9 snijbonen en 7 aardappelen nodig waren.

Het boek is te bestellen bij Boekscout of bij Jan zelf. "Ik had gisteren 25 exemplaren meegenomen om te verkopen op de markt en aan het einde van de dag waren die al uitverkocht", vertelt hij blij. 

Voor meer informatie
Brand Groente & Fruithandel sinds 1903
Jan Brand
Frederik Hendriklaan 228c
Scheveningen
T: 06 43018820
jantjebrand@ziggo.nl 
Facebook Brand Groente en fruithandel sinds 1903