BioVerbeek viert 40-jarig bestaan

"Veertig jaar hard gewerkt en nu dus ook hard feest gevierd"

BioVerbeek, de bekende Limburgse bioteler uit Velden, bestaat dit jaar 40 jaar. Onder leiding van de gebroeders Leo, Jac en Fons Verbeek is het bedrijf inmiddels ruim 20 jaar geleden omgeschakeld naar biologische teelt.

Tuinbouw zit in de genen van de familie Verbeek uit Velden; de vader van de gebroeders was ook al tuinder. Jac en Leo zijn ruim 40 jaar terug samen aan de slag gegaan met het telen van verschillende gewassen, waaronder ook sla en prei (buiten in volle grond). Toen Fons zich 20 jaar terug aansloot bij de twee broers is gezamenlijk de stap naar biologisch telen gezet.

In 2019 werden op 10 hectare in kassen paprika's, pepers, komkommers, tomaten en aubergines geteeld. De afzet loopt via Nautilus Organic.

Tweedaags Jubileumfeest
Het 40-jarig jubileum van BioVerbeek is groots gevierd met een tweedaags feest. Fons: "We hebben 40 jaar hard gewerkt en we hebben ook hard gevierd."

Vrijdag waren alle (oud) medewerkers uitgenodigd voor de BioVerbeek reünie, waar zo'n 300 man verwelkomd zijn -van jong tot oud-, en zaterdag is er uitbundig feest gevierd met alle huidige medewerkers met partners en kinderen. Fons: "We kijken terug op een fantastisch feest en hebben echt genoten; een feest waar we veel oud-medewerkers weer hebben gezien."

BioVerbeek ondersteunt Drinkbare Rivieren
Tijdens het feest is er middels een leuk spel veel geld verdiend door de werknemers: een bedrag van 1576 euro. Dit bedrag schenkt BioVerbeek aan de organisatie van Li An Phoa: Drinkbare Rivieren.

Drinkbare Rivieren; waterkwaliteit van de Maas
Li An Phoa heeft vorig jaar een wandeling gemaakt van de bron van de Maas in Frankrijk tot de monding in zee voor haar initiatief Drinkbare Rivieren. Tijdens deze wandeling heeft ze samen met 500 mensen de waterkwaliteit van de Maas gemeten, een zogenaamd burgeronderzoek. Zij is toen ook langs Velden gekomen en heeft BioVerbeek bezocht.

Li An wil graag mensen er bewust van maken dat iedereen onderdeel uitmaakt van een stroomgebied, dat we afhankelijk zijn van water en hier dus zorg voor dienen te dragen. Ze ziet de waterkwaliteit als indicator van hoe goed we voor onszelf, elkaar en de aarde zorgen. Stap voor stap gecombineerd met iedereen en alles doet ertoe zijn haar uitgangspunten en is de manier waarop ze haar levenswerk voor een wereld met drinkbare rivieren inzet. Een visie die BioVerbeek van harte steunt.

Wil je zelf meedoen, mee meten, of meer weten? Kijk dan op: www.drinkablerivers.org. Zaterdag 7 december 2019 staat Li An in de Volkskrant en begin 2020 komt ze met een driedelige serie 'Drinkbare Maas: een voettocht van een vrouw op NPO2'.

Voor meer informatie:
BioVerbeek
www.bioverbeek.nl 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.