Oxin Growers nieuwe naam gefuseerde telerscoöperaties Best of Four en Van Nature

Gisteravond hebben Best of Four en Van Nature de naam en het logo van hun nieuwe telerscoöperatie gepresenteerd aan de leden. De feestelijke onthulling vond plaats tijdens de eerste gezamenlijke algemene ledenvergadering in Kamerik. Per 1 januari 2020 is Oxin Growers een van de grotere telerscoöperaties van Nederland. Met een solide organisatie en een stevige positie binnen de sector biedt Oxin Growers alle ruimte voor groei.

Oxin Growers staat voor groei
De nieuwe naam staat voor groei. Letterlijk, want Oxin is afgeleid van het woord ‘auxine’. Auxine, een plantenhormoon, bevordert het ontstaan van wortels, stuurt de groeirichting en stimuleert de groei van vruchten als een soort meesterregelaar. Net als Oxin Growers. "Een naam die wij zeer goed vinden passen bij onze telerscoöperatie", zegt Jan Oosterom, de voorzitter van de nieuwe organisatie. "Onze leden werken immers dagelijks aan de groei van groenten en fruit. De coöperatie aan de groei van de organisatie als geheel." Kenmerkend voor het nieuwe logo is de letter O. Het beeldmerk is opgebouwd uit de meer dan dertig producten die Oxin Growers in haar assortiment heeft. Bovendien staat de letter O symbool voor de coöperatie die Oxin Growers is. De cirkel die individuele telers met elkaar verbindt.

Sinds 11 september 2019, de datum waarop de leden van beide verenigingen hebben ingestemd met deze fusie, laat de organisatie zien daadkrachtig en flexibel te zijn. Jan Oosterom vervolgt: “Vanaf dat moment is er hard gewerkt deze fusie tot een succes te maken. Zowel door de directie en het bestuur als diverse werkgroepen waar medewerkers van beide coöperaties deel van uitmaken. Mijn complimenten aan iedereen die eraan bijdraagt dat deze fusie op 1 januari volledig rond is.”

Proosten tijdens de Fruit Logistica
De nieuwe naam en het nieuwe logo worden ook tijdens de Fruit Logistica, van 5 tot en met 7 februari 2020 in Berlijn, in de spotlights gezet. "Want we willen graag met onze nationale en internationale relaties stilstaan bij onze nieuwe start. Onze stand op de vakbeurs Fruit Logistica is uiteraard in nieuwe stijl ontworpen. Onze relaties zullen in januari een uitnodiging ontvangen om op woensdag 5 februari samen met ons te proosten”, aldus Oosterom.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven