FDA, Verenigde Staten:

"E.coli-uitbraken romaine sla meestal in april en oktober"

Bladgroenten - inclusief romaine sla - zijn de zesde meest geconsumeerde groentesoort in de Verenigde Staten. Ongeveer driekwart van de Amerikaanse romaine sla komt uit twee regio's: Californië's Central Coast en Yuma, Arizona. De rest komt uit andere gebieden in de Verenigde Staten, Mexico en Canada.

Van mei tot november komt ongeveer driekwart van de romaine sla in de Verenigde Staten uit de Central Coast regio van Californië, terwijl van december tot april ongeveer driekwart afkomstig is uit de omgeving van Yuma in Arizona.

Van 1998 tot 2018 kwamen door voedsel overgedragen ziekten en uitbraken in verband met romaine sla het vaakst voor in maart, april, september en oktober - de tijd van het seizoen voorafgaand aan verschuivingen in de regionale teelt.

In 2017 en 2018 waren er drie multinationale, in meerdere staten voorkomende, door voedsel overgedragen ziekte-uitbraken van Shiga toxine-producerende Escherichia coli (STEC) O157:H7 die verband hielden met de consumptie van romaine sla in de VS en Canada. Deze uitbraken hebben geleid tot een totaal van 376 ziekten, 158 ziekenhuisopnames en 7 sterfgevallen.

Bron: ers.usda.gov.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven