Holland Paviljoen op SIAM 2020, 14-19 april

Marokko timmert aan de weg en dus zijn er ook beurzen

De Salon International de l'Agriculture (SIAM) in het Marokkaanse Meknès komt er aan. Van 14 tot en met 19 april wordt de grootste internationale landbouwbeurs van Noord-Afrika gehouden en ook Nederland zal aanwezig zijn. Vanuit RVO wordt een Holland Paviljoen opgezet. 

Meer dan 1.000.000 bezoekers komen op de SIAM langs bij 1.700 stands uit 70 landen om contact te leggen met bedrijven in de agrofoodsector. SIAM is de grootste en best bezochte internationale landbouwbeurs van Noord-Afrika in het – wat betreft politiek en veiligheid – stabiele Marokko.

Agrarische sector in Marokko
De landbouw is in Marokko de belangrijkste economische sector en produceert onder meer voor de eigen markt van 37 miljoen inwoners. Daarnaast exporteert Marokko vooral groenten en fruit naar Nederland, de rest van Europa, de VS en het Midden-Oosten. Ook gaan steeds meer Marokkaanse landbouwproducten naar Sub-Sahara Afrika.

Kansen voor Nederlandse bedrijven
De ontwikkeling van duurzame landbouw en voedselproductie is in Marokko in volle gang. Er is steeds meer aandacht voor kwaliteitsverbetering, efficiënter gebruik van grondstoffen en water, opslag en verwerkende industrie. Kansen dus voor Nederlandse bedrijven, zo meent RVO. 

Holland Paviljoen
Nederland was de afgelopen jaren al vertegenwoordigd op de SIAM met bedrijven die actief zijn of willen worden op het gebied van agribusiness in, en handel met Marokko. In 2017 kreeg het Nederlandse paviljoen zelfs de prijs van beste internationale stand.

In 2018 was Nederland het 'Pays d'honneur' met meer dan 30 deelnemende bedrijven. In 2019 introduceerden de Nederlanders het nieuwe 'Farming the future'-imago om de innovatiekracht en duurzaamheid van de Nederlandse agribusiness te onderstrepen. Tijdens de Holland-receptie werden toen meerdere contracten ondertekend.

Voor meer informatie en aanmelden, klik hier. Mailen of bellen kan ook, in dit geval met Yassine Errachti, van de Landbouwafdeling van de Nederlandse ambassade in Rabat. 

E: y.errachti@minbuza.nl 
T: +212 537 219 613 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.