Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

data verzameld onder kastelers in Suriname

Suriname wil meer in kassen gaan telen

Landbouwvoorlichters van ressort Marowijne van het Surinaamse ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) hebben in het onlangs een survey gehouden. Deze survey vond plaats in het kader van de uitvoering van het IDB-project: "Strengthening of Vegetable Production under Protected Condition".

Het doel van dit project was om data te verzamelen van de verschillende kassen die in Suriname voorkomen en hoe de gewassen die worden geteeld in de kassen gedijen. Een aantal aspecten van telen van gewassen in de plantenkassen kwamen hier aan de orde. De survey werd gehouden in de periode van 26 november tot en met 28 november.

Om de gevolgen van de klimaatverandering op landbouw te verminderen, kunnen verschillende maatregelen worden toegepast, zoals bijvoorbeeld beschermde teelt en wel in een plantenkas. Met de verkregen informatie uit deze survey, wil het ministerie aan de slag gaan om te komen tot een ideale plantenkassysteem voor Suriname.

Deze plantenkas zal betaalbaar moeten zijn voor de doorsnee Surinaamse landbouwers en voor de verdere ontwikkeling van de kassenteelt in Suriname. De kassentelers hebben hun medewerking verleend voor een vlot verloop van de survey.

Bron: Waterkant


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven