"De overheid en de markt vragen continu om verandering"

Piketpaal geslagen tijdens bijeenkomst veiligheid, duurzaamheid en kwaliteit

Op 21 november organiseerde RHP een bijeenkomst voor 70 bedrijven. De ontwikkelingen op het vlak van veiligheid, duurzaamheid en kwaliteit in de substraatsector stonden centraal.

Tijdens de ochtend werd kennisgemaakt met de locatie van de bijeenkomst: Koppert Cress in Monster. Aansluitend kreeg het gezelschap een rondleiding door het bedrijf: de proeftuin, productieafdeling, wasafdeling en kas. 


In de belevingstuin bij Koppert Cress

Veiligheid, duurzaamheid en kwaliteit                                    Vervolgens stonden de thema’s veiligheid, duurzaamheid en kwaliteit in de substraatsector op het programma, met inleidingen door RHP-directeur Hein Boon en twee gastsprekers met praktijkvoorbeelden uit de verdere keten.

Tuinbranche Nederland
Toon Wurfbain, projectleider Duurzaamheid bij Tuinbranche Nederland, lichtte drie van hun duurzaamheidsdossiers toe: residu in sierteeltproducten, particulier gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en IMVO-convenanten. Hierbij vertelde hij per dossier hoe het is ontstaan, het antwoord van de tuinbranche en de verdere ambities voor de toekomst. Hij benadrukte in zijn afsluiting dat de eisen voor substraten ook kunnen gaan veranderen, zoals in Engeland al het geval is.

Prominent
Jacco Besuijen, Manager Inkoop, Energie & Innovatie bij Prominent, deelde de duurzaamheidsambities van de Coöperatie DOOR (waar Prominent onderdeel van is) met de zaal. Hij vertelde over hun aanpak voor energie, gewasbescherming, watergebruik en teeltmaterialen. Hij gaf aan dat de overheid en de markt continu om verandering vragen. En door gebruik van verschillende duurzaamheidsschema’s door de retail worden telers geconfronteerd met tegenstrijdigheden in eisen.

Piketpaal 
Met deze bijeenkomst is volgens RHP 'de piketpaal geslagen' voor de komende jaren: “Het RHP-keurmerk gaat over kwaliteit. Het is nu aan ons als substraatsector om gezamenlijk aan de slag te gaan met duurzaamheid en veiligheid, zodat we tijdig en goed voorbereid zijn op eisen vanuit de verdere keten. Dit komt de komende jaren echt op ons af, dus laten we met elkaar het voortouw nemen en als sector op tijd een antwoord klaar hebben,” sloot Hein Boon, directeur RHP, de ochtend af.

Voor meer informatie:
RHP
www.rhp.nl
info@rhp.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.