"We verkennen nu de Europese markt"

Kasmeloenen uit Hainan dit jaar eerder beschikbaar

Op dit moment bevinden de meeste Chinese teeltgebieden voor meloenen zich in het laagseizoen. Een aantal teeltgebieden in Hainan zijn echter nog in volle gang. Er zijn verschillende meloenenrassen op de markt en de vraag is enorm.

"Dit jaar begon ons oogstseizoen ongeveer een halve maand eerder dan vorig jaar. Dit komt omdat het Chinese Nieuwjaar van dit jaar eerder valt. We zijn daarom vroeger begonnen om voldoende aanbod te creëren. We begonnen met de oogst in november en ronden deze af in december", aldus Zhang Deqing uit Ledong, Hainan.Volgens Zhang Deqing waren de omstandigheden van dit jaar erg goed. "De kwaliteit van dit jaar is iets beter dan die van vorig jaar. Het grotere aantal zonuren heeft gezorgd voor een goed suikergehalte. De opbrengst komt overeen met die van vorig jaar en het gebruikte areaal is stabiel gebleven. Daarbij kunnen we nu leveren tot het einde van maart. Onze belangrijkste omzetkanalen zijn groothandelaren en supermarkten. We houden ons op dit moment niet bezig met online retail. Onze meloenen worden voornamelijk naar grote steden als Sjanghai, Guangzhou en Beijing gestuurd."

“We focussen ons op premium meloenen voor het hogere marktsegment. Onze prijzen bij telers zitten over het algemeen rond de 4 yuan (€0,52) per 0,5 kg. De retailprijzen kunnen afhankelijk van het ras oplopen tot 14,99 yuan (€1,94). De prijzen zijn hoger dan vorig jaar, omdat we gestopt zijn met rassen die grote volumes geven, maar ook lage prijzen hebben."

“We hebben onze eigen teeltbedrijf in de Hainan International Free Trade Zone, dat een areaal heeft van bijna 20 hectare. We verkennen nu de Europese markt. We hopen dat we voor deze markt ons aanbod voor zowel de winter als de lente kunnen diversificeren. We willen graag meloenen van hoge kwaliteit leveren aan Europese consumenten.”

Voor meer informatie:
Zhang Deqing
Bedrijf: Hainan Lefeng Ecological Development Co., Ltd.
Telefoon: (+86) 13266586892
Email: jerry.amy@163.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven