Romaine sla uit Salinas in Californië waarschijnlijk bron van uitbraak

Aantal mensen besmet met E.coli in VS gestegen naar 67

Sinds 25 november zijn er in totaal 67 ziektegevallen gemeld als gevolg van een uitbraak van E.coli O157:H7 veroorzaakt door het eten van besmette romaine sla. De gevallen werden gemeld in 19 verschillende Amerikaanse staten. 

 

De Centers for Disease Control (CDC) blijven retailers adviseren het product niet te verkopen en consumenten om het niet te consumeren. Het gaat om romaine sla afkomstig uit Salinas, Californië. Er is een onderzoek gaande naar de bron van de besmetting en of er mogelijk nog andere producten besmet zijn. 

Er zijn tot nu toe geen sterfgevallen gemeld, hoewel 39 mensen moesten worden opgenomen in ziekenhuizen. De ziektegevallen werden tussen 24 september en 14 november gemeld. De leeftijden van de patiënten lopen uiteen van 3 tot 89 jaar oud, waarbij 67% van de besmette mensen van het vrouwelijk geslacht is. 

Het CDC en de FDA laten weten dat romaine sla uit Salinas in Californië hoogstwaarschijnlijk de bron van de uitbraak is. Er is nog geen specifieke teler, leverancier, retailer of merk geïdentificeerd. De uitbraak wordt veroorzaakt door E.coli O157:H7, hetzelfde type dat leidde tot de uitbraken veroorzaakt door bladgroenten in 2017 en romaine sla in 2018.

Bron: foodsafetynews.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven