Whiskyvaten bieden hernieuwbare energie voor Canadese teler

De Canadese teler Nature Fresh Farms en whiskyproducent Hiram Walker & Sons Limited werken samen. Dewhiskyproducent voorziet de kassen van het teeltbedrijf van hernieuwbare energie in de vorm van oude whiskyvaten.

Begin 2018 nam Hiram Walker & Sons contact op met Nature Fresh Farms om te zien of zij eventueel zouden kunnen helpen bij het afnemen van hun overschot aan whiskyvaten. Tot nu toe heeft Hiram Walker hen meer dan 25.000 vaten geleverd als brandstof voor hun biomassaketel.

Het succes van deze samenwerking heeft geleid tot uitbreiding. Naast de vaten stuurt Hiram Walker nu ook andere houtresten, zoals beschadigde pallets, naar Nature Fresh Farms.

Maandelijks ontvangt Nature Fresh Farms ongeveer 400 vaten die worden versnipperd en opgeslagen voor de koudere maanden. De houtsnippers worden dan in de biomassaketel gegooid en daar wordt het water mee verwarmd dat door de leidingen wordt gepompt om de kas te verwarmen. Ze hebben al 25.000 vaten verbrand, wat gelijk staat aan 1125 ton hout. Hiermee is 20.000 gigajoules geproduceerd, wat overeenkomt met bijna 520.000 kubieke meter natuurlijk gas.

Door het verbranden van deze vaten heeft Nature Fresh Farms dus 520.000 m³ natuurlijk gas bespaard. Deze hoeveelheid verwarmt een gemiddeld huis in Canada voor een periode van 192 jaar en bespaart 1000 ton aan CO²-uitstoot.

“De samenwerking tussen Hiram Walker en Nature Fresh Farms kan het beste worden beschreven als een win-winsituatie voor beide bedrijven,” zegt Darren Taylor van de afdeling Customer Service & Planning, Bulk Operations van Hiram Walker & Sons Limited. “Hiram Walker heeft een milieuvriendelijke manier gevonden om de vaten op te ruimen en Nature Fresh Farms krijgt een mooie hoeveelheid aan schoon brandend eikenhout.”

De twee bedrijven zullen doorgaan met deze effectieve samenwerking om hout en de metalen ringen van de vaten te recyclen. De hoeveelheid afval wordt hierdoor verminderd. Door deze samenwerking zijn beide bedrijven bezig met duurzaamheidsinitiatieven en kunnen ze op zoek blijven naar nieuwe mogelijkheden om milieuvriendelijke alternatieven op te nemen in hun bedrijfsactiviteiten.

 

Voor meer informatie:
NatureFresh Farms
info@naturefresh.ca 
www.naturefresh.ca 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven