Gerard Flinterman, GreenlinQ data

Eén voor allen, online platform voor verschillende teeltregistraties

Tholen – Teeltregistratie, het maakt het leven van de telers en kwekers in de AGF wereld makkelijker als het gaat om het nauwkeurig registreren van geteelde gewassen en het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. Er bestaat echter steeds meer behoefte om de hele keten transparant te maken: van het zaadje tot het bord. Afzetorganisaties hebben de data van de telers daarbij nodig en daar begint de schoen te knellen.

Directeur Gerard Flinterman van GreenlinQ data

“Er zijn verschillende teeltregistratieprogramma’s op de markt en de telers zijn er vrij in om te kiezen wat ze gebruiken,” vertelt Gerard Flinterman, directeur van GreenlinQ Data. “De afzetorganisaties moeten die verschillende programma’s van verschillende telers met allerlei andere behoeftes verzamelen en dat is moeilijk als het gaat om allerlei verschillende programma’s. Dat kost veel tijd en het is foutgevoelig.”

GQ-insight
“We hebben een platform ontwikkeld voor de handelaren in de sector dat al deze verschillende registratieprogramma’s kan bundelen: GQ Insight. Dit werkt eenvoudiger, gestructureerd en is transparant doorheen de keten. Op deze manier kunnen de afzetorganisaties de benodigde data over gewasbeschermingsmiddelen opvragen bij hun teler, want de teler blijft baas over zijn eigen data en bepaalt met wie hij zijn gegevens deelt en in welke mate dat gebeurt. Door al deze gegevens te verzamelen, kan men in de toekomst meer gericht gaan werken met gewasbeschermingsmiddelen.”

GQ-Insight brengt verschillende teeltregistraties samen op één platform

GQ-Data en Agriplace
GreenlinQ data biedt zelf ook een dergelijk teeltregistratieprogramma aan op de markt. “GQ-data is echt bedoeld voor de telers om mee te werken. Daarnaast hebben we ook een online tool: Agriplace. Dit is eigenlijk een digitaal handboek waarin de teler kan zien hoe hij bepaalde certificaten kan behalen zoals GlobalGAP of voldoet aan de protocollen die AH stelt aan zijn telers. Dit draagt ook bij aan meer duurzaamheid in de AGF- en sierteelt en het zorgt dat de teler niet teveel tijd kwijt is aan het controleren van al deze regelgeving maar gewoon het veld op kan.”

Voor meer informatie
Gerard Flinterman
GreenlinQ data
Louis Pasteurlaan 6
2719 EE Zoetermeer
Tel: +31 (0)6 51 20 23 99
Gflinterman@greenlinqdata.nl
www.greenlinqdata.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.