PB tec neemt Powerplants Australia over

PB tec heeft met ingang van 22 november 2019 alle aandelen in Powerplants Australia overgenomen. Ze doet dit middels haar dochteronderneming PB tec Australia.

De overname is de volgende stap in de eerder dit jaar overeengekomen samenwerking tussen beide bedrijven. Het is volgens PB tec een 'belangrijke impuls voor de ontwikkeling van de tuinbouwsector in Zuid-Oost Azië en de Australia-Pacific-markt (APAC).'

Koen Brabander van PB tec: “Een groter aandeel in de APAC-regio is belangrijk voor onze onderneming. De overname van Powerplants Australia is daarin een cruciale stap. De specifiek op deze regio toegesneden technologische ontwikkelingen en de netwerken die Powerplants Australia de laatste 25 jaar heeft doorgemaakt en opgebouwd, zijn een welkome aanvulling op onze eigen kennis in water, elektriciteit en automatisering."

"De overname biedt een unieke kans om de glastuinbouwsector in Australië verder te ondersteunen en zo een duurzame bijdrage te kunnen leveren aan schone voedselvoorziening voor meer gemeenschappen over de hele wereld.”

Lokale aanwezigheid                                                                          “De lokale aanwezigheid van PB tec in Australië is niet alleen een belangrijke impuls voor een snellere en betere service”, geeft Koen Brabander aan. “In de nieuwe situatie kunnen we nog beter concurreren in de markt. Bijvoorbeeld op het vlak van technologie. Je moet dan denken aan oplossingen in elektrotechniek, watersystemen, belichting en automatisering voor tuinbouwbedrijven."

"Maar ook qua kennis van de Australische wetgeving en standaarden zetten we een grote stap. Onze bedrijfsvoering op locatie wordt hierdoor nog beter en efficiënter. Al die zaken komen de kwaliteit van het duurzaam geproduceerde voedsel verder ten goede. Dat is uiteindelijk het belangrijkste doel.”

Complexe projecten                                                                          Ook Carl van Loon, oprichter en CEO van Powerplants Australia: “Wij zagen de strategische samenwerking met PB tec als een groot compliment. Nu de overname rond is, kunnen we ons samen nog beter richten op het aannemen en uitvoeren van grote en complexe tuinbouwprojecten."

"Ons team van medewerkers en aannemers is ook enthousiast om deel uit te maken van een veel groter bedrijf dat hun bijdrage waardeert en hen meer kansen biedt. Powerplants blijft onder management en uitvoering van het huidige Powerplants team. Dit team blijft de huidige klanten bedienen zoals voorheen, maar met extra kennis, ervaring en kracht. We kijken uit naar groei in het bedienen van de tuinbouwsector in Australia-Pacific.”

Voor meer informatie:
PB Tec
www.pb-tec.com
info@pb-tec.com

 

 

Powerplants
03 8795 7750
sales@powerplants.com.au
www.powerplants.com.au 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven