drie voetbalvelden vol aubergines en tomatenspecialties

's Werelds grootste dakkas komt in Canada

Het Canadese Lufa Farms heeft de bouw van hun vierde dakkas aangekondigd, die binnenkort zal worden voltooid in de gemeente Saint-Laurent in Montreal. De kas zal 15.212 m2 groot worden, waardoor het de grootste dakkas ter wereld wordt. De bouw is in september van dit jaar begonnen en zal naar verwachting in maart 2020 worden voltooid. Deze mijlpaal valt samen met het tienjarig bestaan van Lufa Farms.

De kas geeft een nieuwe bestemming aan een bestaand industrieel dak. "Met elke kas houden we ons aan een steeds hogere standaard wat een duurzaam ontwerp betreft. Ons nieuwe bedrijf zal de meest energie-efficiënte tot nu toe zijn en al onze lessen van de afgelopen tien jaar integreren om het hele jaar door op een verantwoorde manier meer groenten te kunnen telen", zegt Lauren Rathmell, medeoprichter en directeur van de kas.

Verantwoorde teelt en innovatieve kastechnologie
De kas wordt voorzien van dubbelglas en twee sets energiebesparende schermen voor een betere isolatie en de integratie met het gebouw eronder biedt extra thermisch voordeel voor beide gebouwen. De kas zal ook regenwater opvangen voor gebruik in het gesloten irrigatiesysteem en het afval compenseren met een composteringssysteem op locatie. Op deze vierde en grootste locatie gaat Lufa Farms aubergines en meer dan tien unieke tomatenrassen telen zonder het gebruik van synthetische gewasbescherming.

Opschaling van de stadslandbouw om Montreal te voeden
Deze nieuwe kas van Lufa Farms zal een grotere oppervlakte hebben dan de drie huidige kassen samen. "Deze dakkas zal onze groeicapaciteit verdubbelen en ons in staat stellen om 2% van Montreal te voeden met verse, lokale groenten. Het is een ongelofelijke stap voorwaarts voor de hyperlokale, duurzame stadslandbouw", zegt Mohamed Hage, medeoprichter en directeur van het bedrijf.

De burgemeester van Saint-Laurent, Alan DeSousa, verklaarde verder dat "Saint-Laurent zeer trots is om als duurzame gemeente de vierde kas van Lufa Farms te verwelkomen. Deze kas, gelegen in het biodiversiteitscentrum van Saint-Laurent, zal de toegang van bewoners tot lokale, duurzaam geteelde producten eenvoudiger maken en gezonde gewoontes verder bevorderen.

Het helpt daarnaast ook bij het tegengaan van het hitte-eilandeffect in onze streek, waar meer dan 70% van het oppervlak wordt gebruikt voor industriële en commerciële activiteiten."

De missie van Lufa Farms is om een beter voedselsysteem te creëren door duurzaam voedsel te verbouwen op daken in de stad en door samen te werken met honderden telers en voedselproducenten om klanten te voorzien van verse, lokale, verantwoorde voeding via hun online marktplaats.

Bekijk een van de andere dakkassen van Lufa Farms in de video hieronder.Voor meer informatie:
Lufa Farms
info@lufa.com 
www.montreal.lufa.com   

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven