"samen klimaatkamervraagstukken oplossen"

Light4Food sluit zich aan bij Club van 100

Tuinbouwtoeleverancier Light4Food heeft zich aangesloten bij de Club van 100 van de Business Unit Glastuinbouw van Wageningen University & Research. Inmiddels hebben meer dan 70 bedrijven zich aangesloten. Rene van Haeff van Light4Food: "Via de Club van 100 kunnen wij gericht onderzoek laten verrichten naar vraagstukken die wij tegenkomen. We verwachten dat er steeds meer vraag komt naar economisch haalbare toepassingen van het telen in klimaatkamers van de grond komen." 

Deelnemers aan de Club van 100 krijgen toegang tot de kennis van de business unit Glastuinbouw van Wageningen University & Research. Op deze manier dragen ze bij aan de financiering van het toegepast-strategische onderzoek in Nederland. Deelname aan de Club van 100 bestaat uit twee delen: 50% van de inleg blijft beschikbaar voor het bedrijf (in de vorm van snelle toegang tot kennis). De andere 50% wordt besteed aan pre-competitieve projecten.

Snelle toegang tot kennis 
Directeur Rene van Haeff van Light4Food: "De Business Unit Glastuinbouw van Wageningen University & Research heeft veel kennis van telen in verschillende klimaatzones. Door de Club van 100 krijgen we snelle toegang tot die kennis, met name op het gebied van licht, groei, water, nutriënten en weerbaarheid. Daarmee kunnen we ons vernieuwen. Daarnaast is het netwerk van de Club van 100 heel inspirerend: het zijn vrijwel allemaal internationaal opererende bedrijven. En via de Club van 100 kunnen wij gericht onderzoek laten verrichten naar vraagstukken die wij tegenkomen."

"We verwachten dat er steeds meer vraag komt naar economisch haalbare toepassingen van het telen in klimaatkamers van de grond komen", vertelt Van Haeff van Light4Food. "Ook verwachten wij dat de verduurzaming doorzet, en er dus meer vraagt komt naar efficiëntere teeltsystemen. Nu ook de WUR daglichtloze teeltruimten gaat gebruiken voor onderzoek, kunnen we kennis delen en zo voorop te blijven lopen in kennisontwikkeling. Zo komen we samen verder."

Bron: Wageningen University & Research


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven