Definitieve premies WW 2020 bekend

De WW-premies, die eerder als indicatieve premies naar buiten zijn gebracht, zijn definitief geworden. De premies voor onbepaalde tijd (vaste contracten) worden in totaal 1,24% goedkoper. De premies voor bepaalde tijd (tijdelijke contracten) worden 1,76% duurder.
 
De nieuwe premies zijn onderdeel van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB), waarvan het doel is om het aandeel flexwerk terug te dringen. De middelen waar minister Koolmees van Sociale Zaken voor kiest zijn het duurder maken van flexarbeid en het goedkoper maken van vaste dienstverbanden. Bovendien moet die keuze met minder financiële risico’s voor de ondernemers zijn omkleed.

Onredelijk
Uit de berekeningen die Glastuinbouw Nederland, samen met LTO Nederland en NFO, eerder dit jaar heeft laten maken, bleek al dat glastuinbouwondernemers die gebruik maken van flexarbeid door deze wet tot 7% meer loonkosten hebben.

Het is onredelijk dat in sectoren met seizoenswerk, ondanks dat er geen werk is, ondernemers vaste dienstverbanden moeten gaan aanbieden. Bovendien is het economisch niet verantwoord, zo luidt het standpunt van Glastuinbouw Nederland. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven