Veranderingen in subsidie duurzame energie (ISDE)

Subsidie voor warmteapparaten in kantoorpanden vervalt

Op 12 november 2019 heeft minister Wiebes de Tweede Kamer geïnformeerd over de uitkomsten van de beleidsevaluatie van de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). De minister heeft bekendgemaakt hoe de ISDE vanaf 2020 gaat wijzigen: subsidies voor pelletkachels en biomassakachels zullen vervallen, net als de subsidies voor warmteapparaten in zowel nieuwbouwpanden als utiliteitsgebouwen zoals kantoorpanden en fabrieken.

Wijzigingen per 1 januari 2020
Dit laatste betekent dat de ISDE vanaf 1 januari 2020 niet langer open staat voor investeringen in nieuwe panden waarvoor de omgevingsvergunning voor het bouwwerk, waarvoor de installatie is bestemd, is aangevraagd na 30 juni 2018.

Verlenging en verbreding
In het Klimaatakkoord is afgesproken dat de ISDE-regeling tot 2030 wordt verlengd en verbreed. Die verbreding is gericht op subsidies voor isolatiemaatregelen door woningeigenaren en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). De verbreding wordt het komende jaar uitgewerkt en gaat per 1 januari 2021 in. Tot die tijd kunnen woningeigenaren en VvE's voor deze maatregelen gebruikmaken van de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH).

Bron: RVO


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven