Verslag trip Netherlands Vietnam Horti Business Platform

Contacten leggen en handtekeningen zetten in Vietnam

Vietnamese bedrijven, instituten en overheidsorganisaties waren in groten getale aanwezig op de seminars die onlangs door heel Vietnam werden georganiseerd door het Vietnam Horti Business Platform (NVHBP). De Vietnamese tuinbouwmarkt laat een sterke groei zien en Nederland ziet daarom kansen om de sector naar een (nog) hoger niveau te tillen.

Op maandag 11 november werd in samenwerking met het People's Committee van Thai Binh een seminar voor potentiële leden in de provincie Thai Binh georganiseerd. Daarnaast had het Netherlands Vietnam Horti Business Platform (NVHBP) een stand op de Northern Delta International Agriculture Fair 2019 in Thai Binh van 5 november tot 11 november.

Thai Binh Agriculture College ondertekende het zilveren lidmaatschap omdat dit college het voordeel ziet van het lidmaatschap van het platform en wil samenwerken op het gebied van groen onderwijs. Later die dag werd in Hai Phong een seminar georganiseerd in samenwerking met Haiphong Technology & Equipment Transfer and Exchange (HATEX).Op dinsdag 12 november werden potentiële leden door AgriTrade uitgenodigd om deel te nemen aan het seminarie in Hanoi. Later die dag werden de huidige leden tijdens een lunch in het Fruit and Vegetable Research Institute (FAVRI) op de hoogte gebracht van de ontwikkelingen. Bedrijven en instellingen die actief zijn in de tuinbouwsector in de provincie Vinh Phuc woonden het seminar bij dat werd georganiseerd in samenwerking met het People's Committee van Vinh Phuc.

Op woensdag 13 november was NVHBP aanwezig op de Vietnam Food Expo 2019 in Ho Chi Minh City, die mede werd georganiseerd door een van haar ondersteunende partners Vietrade. Fokke Kracht, bestuurslid van de NVHBP, was een van de sprekers tijdens de paneldiscussie van het Voedselforum met als onderwerp "Voldoen aan de Nederlandse en EU-normen en kansen op deze markten voor Vietnams exporteurs van voedingsmiddelen en landbouwproducten". In de namiddag ontmoette het NVHBP-team verschillende geïnteresseerde bedrijven tijdens de matchmaking sessie. Bovendien bezocht een deel van het team de fabriek van Lavifood in de provincie Tay Ninh (Tanifood)."

Op donderdag 14 november kwam een grote groep geïnteresseerde bedrijven en organisaties bijeen in de Saigon Innovation hub voor het seminar georganiseerd in samenwerking met Agricultural High-Tech Park (AHTP) in Ho Chi Minh City. Het seminar werd voortgezet met een bezoek aan het AHTP.

Voor meer informatie:
Nederland Vietnam Horti Business Platform
info@nvhortiplatform.com 
www.nvhortiplatform.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.