10 en 11 december 2019 in Toulouse, Frankrijk

FIRA: een evenement dat agrarische robotica-experts en -gebruikers samenbrengt

Dit jaar vindt in het Franse Toulouse op 10 en 11 december de vierde editie van het FIRA (Forum International de la Robotique Agricole - Internationaal Forum Over Agrarische robotica) plaats. Het doel van het evenement is om de tuinbouwsector de mogelijkheid te geven de problemen rondom het gebruik van robotica in de teelt gezamenlijk te bespreken.

“Het idee is om alle betrokkenen – van experts tot telers – van agrarische robotica op één plek bij elkaar te krijgen en met elkaar in contact te brengen. Er zijn al veel onderzoeken gedaan over dit onderwerp. We hebben bijna 100 meer of minder startrijpe projecten over de hele wereld kunnen identificeren.

Tuinbouwrobotica bestaat al ongeveer 20 jaar. De grootste uitdaging van dit moment zit ‘m in de robots voor buiten. Daarbij moet rekening gehouden worden met eventuele agronomische problemen, problemen met betrekking tot het weer en plaatsbepalingsproblemen op het veld en natuurlijk met eventuele veiligheidsproblemen.

Daarom wilden we een evenement organiseren waarbij dit onderwerp centraal staat, dat een belangrijke plaats zal innemen in de agrarische revolutie van vandaag en waarbij het draait om innovatie en digitalisering van de landbouw,” legt mededirecteur van FIRA Gwendoline Legrand uit.

Het programma
Het evenement zal uit 5 delen bestaan. Op dag 1 zullen tijdens een conferentie en een rondetafelgesprek voor experts zoals fabrikanten en distributeurs geavanceerde onderwerpen als veiligheid en de wereldwijde robotica-markt worden behandeld.

Er zal ook tijd worden besteed aan de positie van tuinbouwadviseurs en telers in de vorm van een aantal workshops per sector (wijnbouw, veldgewassen, veredeling en groenten en fruit), en een workshop over de ondersteuning van telers, de ontwikkeling van de tuinbouw en over het adviseren van beroepen over de opkomst van robotica.

Op dag 2 zullen fabrikanten en leveranciers oplossingen voor eventuele problemen rondom agrarische robotica pitchen. Denk dan aan de autonomie van de machines, de werking van de sensoren ... 30 discussies van elk 10 minuten zullen die dag voor wat afwisseling zorgen. Robagri organiseert ook een wetenschappelijk symposium en zakelijke bijeenkomsten die met behulp van een registratieplatform van tevoren kunnen worden ingepland.

“We willen ons tijdens het evenement echt concentreren op het in contact brengen van experts en telers. We hebben ervoor gezorgd dat we na elke interventie tijd besteden aan een aantal relatief belangrijke vragen en antwoorden. Het doel van FIRA is niet om anderen ervan te overtuigen dat robotica de nieuwste ontwikkeling is, waarin iedereen mee moet gaan, maar om samen te bouwen aan een verbetering van de sector ”, legt Gwendoline uit.

Een internationale beurs die aan terrein wint
De eerste editie van FIRA wist 150 bezoekers te trekken en 650 vorig jaar. Voor deze vierde editie hoopt FIRA het aantal van 1000 bezoekers te overtreffen. “Steeds meer telers zijn aanwezig omdat het helemaal geen beurs is die alleen bedoeld is voor experts, fabrikanten, leveranciers en distributeurs. Het doel van de beurs is ook niet om robots te verkopen, maar om met telers te discussiëren, hun feedback te krijgen en partnerschappen op te bouwen om robots onder de juiste omstandigheden te kunnen testen.

Het internationale aspect van de beurs is sterk ontwikkeld. Bezoekers en experts van over de hele wereld komen in steeds grotere aantallen om contacten te leggen en van gedachten te wisselen over dit interessante niche-onderwerp. Het aantal robots dat in de tuinbouw wordt gebruikt is sinds vorig jaar meer dan verdubbeld. In 2018 waren er op de beurs 6 robotfabrikanten aanwezig en dit jaar worden er 17 verwacht. Hieruit blijkt eens te meer hoe snel de roboticasector zich ontwikkelt, ” besluit Gwendoline.

Via deze link kunt geïnteresseerden zich registreren voor het evenement.

Voor meer informatie:
FIRA 2019
Gwendoline Legrand
+33 (0)6 88 87 17 11
gwendoline@fira-agtech.com
www.fira-agtech.com

 

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven