Els van Herpen, manager klokverkoop ZON:

"Dit jaar bieden we Spaanse komkommers voor het eerst ook ongeseald aan voor de klok"

Tholen - Voor het vijfde jaar biedt ZON in de winterperiode voor de klok naast Nederlands product ook een pakket Spaanse groenten aan. "De start van het Spaanse seizoen was moeizaam met prijzen die helaas niet conform de Spaanse markt lagen. Deze week zien we bij aubergines, komkommers en paprika's een goed herstel optreden. De tomatenmarkt is echter nog moeizaam", vertelt manager klokverkoop Els van Herpen.

Om de kwaliteit van de Spaanse groenten te borgen, is 'keurmeester' Piet Crienen weer naar Almeria verkast om tot en met februari het product van de samenwerkende coöperaties te keuren. "We proberen overlap van Spaans en Nederlands product zoveel mogelijk te beperken. Zo hebben we afgelopen week de laatste Hollandse rode paprika's geveild en inmiddels begint de aanvoer vanuit Spanje goed los te komen."

Als gevolg van de plasticdiscussie biedt ZON de Spaanse komkommers dit jaar als alternatief ook ongeseald aan. "Met name de Duitse klanten vragen hierom. Bij komkommers is de vraag naar naakt product groot, bij aubergines ligt de vraag naar flow en naakt ongeveer fiftyfifty", constateert Els. "Als de vraag naar naakte komkommers verder gaat toenemen, sluit ik niet uit dat we bij deze helemaal over gaan schakelen op naakt product. Bij de aubergines is de aanvoer flow of naakt afhankelijk van het weer en kwaliteit."

Het streven is om dit seizoen wederom meer volume vanuit Spanje voor de ZON-klok te krijgen. "We kijken nadrukkelijk welke aanvullende Spaanse producten in de behoefte van onze klokkopers kunnen voorzien. We zoeken de groei binnen de huidige Spaanse coöperaties met wie we samenwerken Zo zijn we dit jaar gestart met het veilen van Padrón-paprika's en paksoi en willen we later ook starten met Spaanse Romanesco. Wellicht komen er ook nog wat nieuwe tomatensoorten aan, maar dat zal later in het seizoen zijn. ", besluit Els.

Voor meer informatie:
ZON
Venrayseweg 104
5928 RH Venlo
Tel: 077-3239758
els.van.herpen@royalzon.com
www.royalzon.com

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.