Prijzen van roze en cherrytomaten zitten in de lift

"Smaaktomaten doen het goed op de Chinese markt"

“Over het geheel genomen ziet de tomatenmarkt in China er dit seizoen beter uit dan vorig jaar. Dit geldt met name voor rassen zoals roze en cherrytomaten. De seizoenen van deze twee rassen duren respectievelijk van half november tot mei en van januari tot augustus," vertelt Li Jie, groenteteler en -handelaar in Jinan, Shandong. 


“Onze roze tomaten en cherrytomaten worden in kassen in Jinan, Shandong, geteeld. Momenteel bedraagt de gemiddelde marktprijs van deze smaaktomaten rond de €3,90 per kilo en dat is maar liefst 50% meer dan in dezelfde periode van vorig jaar, toen de prijs €2,60 per kilo was", vertelde Jie eerder deze week.

“De prijsstijging is het gevolg van de lage prijzen in de zomer van 2017 en het voorjaar van 2018, die ervoor zorgden dat het areaal in 2018 kromp en de prijzen weer stegen. Daarnaast heeft de hevige regenval in de zomer van 2018 schade toegebracht aan een deel van de planten met als gevolg dat er in het najaar sprake was van een tekort op de markt, waardoor de prijzen gedurende een langere periode hoog bleven." 

 

Voor meer informatie:
Li Jie
Fruit and vegetable grower and distributor in Shandong  
Telefoonnummers: +86 177 5314 0889 / +86 198 5318 891


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.