Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Onderzoekers brengen handleiding voor kiwibestelers uit

De kiwibesteelt is ondertussen niet zo’n onbekende meer binnen de fruitteelt. Vooral door het werk aan Universiteit Gent (faculteit bio-ingenieurswetenschappen) en de Poolse universiteit SGGW in Warschau kwamen er heel wat onderzoeksresultaten en praktijkervaringen beschikbaar.

"Ook de internationale kiwibes werkgroep die jaarlijks samenkomt, resulteert telkens in heel wat uitwisseling van informatie over de teeltaspecten, oogst, maar ook bewaring en marketing. Bovendien is de kiwibes ook meer en meer een aandachtspunt in wetenschappelijke publicaties, ook van onderzoeksinstellingen uit landen waar kiwibes een autochtone plant is (China, Korea, Japan,...)", aldus de auteurs. 



Deze informatie is nu gebundeld in een Engelstalig boek waar de praktische toepassing van al deze kennis centraal staat: “Kiwiberry  Grower’s Manual”. Het is een publicatie van de “Polish Dendrology Soviety”, met als auteurs Filip Debersaques (Universiteit Gent en voorzitter Internationale kiwibes werkgroep), Piotr Latocha (Warsaw University of Life Sciences –SGGW Poland) en Jonas Decorte (BMS Micro-Nutrients en UGent).

Het boek is beschikbaar via de Pomologische Vereniging Oost-Vlaanderen, die de kiwibesproeftuin van UGent beheert.

Voor meer informatie: 
info@kiwibes.be

 

Publicatiedatum: