Een nieuwe kas voor Montreahof

Tholen - Bij Montreahof in Berkel en Rodenrijs werden de nieuwe paprikaplanten deze week deels in een gloednieuwe kas geplant. Een oude kas, die al dertig jaar oud was, heeft plaatsgemaakt voor een nieuw model met bredere ramen, betere isolatie en een efficiëntere inrichting. Teler Edwin van der Ploeg ziet er naar uit om in de nieuwe kas te gaan telen. Hij verwacht hiermee een hogere productie te kunnen halen.

Goede planning
In totaal telt de kwekerij van gele paprika’s 7,5 hectare. De oude kas van 1,5 hectare was aan vervanging toe. Half augustus werd deze kas gesloopt. Daarna bouwde Havecon de nieuwe kas. “Voordat het echt slecht weer werd, was het glasdicht”, vertelt Edwin tevreden. “Dat was goed gepland.”

SDP-platen in de gevels
Met een kolomhoogte van 6,10, kaderloze luchtramen, 1,67 meter brede ruiten van gehard glas is de nieuwe kas helemaal klaar voor een energiezuinigere teelt. Door de stegdoppelplaten in de gevel zijn rolgevelschermen niet meer nodig.

"De oude kas was bewerkelijker. We hadden bijvoorbeeld een betonpad met een bocht erin. In de nieuwe kas loopt het pad rechtdoor. De twee scherminstallaties die Huisman Scherming heeft geplaatst, gaan ook zeker helpen om de teelt in deze kas energiezuiniger te maken.”

Voor meer informatie:
Montreahof B.V.
010 - 511 5422 
J. Poortmanweg 4
2651 NB Berkel en Rodenrijs


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.