Telers ontvangen factuur voor onderzoeksprogramma KijK

Alle ondernemers in de glastuinbouw ontvangen in oktober - december 2019 een factuur van Brancheorganisatie Groenten & Fruit dan wel Brancheorganisatie Sierteelt. Op die manier dragen telers bij aan de financiering van onderzoeksprojecten die voor meerdere gewassen van belang zijn. De onderzoeken vinden plaats onder de noemer Kennis in je kas (KijK) en worden uitgevoerd via de innovatieprogramma’s Kas als Energiebron, Glastuinbouw Waterproof en Het Nieuwe Doen in Plantgezondheid.
 
Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft voor het programma KijK in september een Verbindend Verklaring afgegeven. Daardoor betaalt elke teler aan het onderzoeksprogramma KijK mee.

Eind 2018 was het restbudget van het programmafonds glastuinbouw besteed, waardoor de sector nu zelf moet zorgdragen voor financiering van gewasoverstijgend onderzoek binnen de drie genoemde programma’s. Dankzij de brede steun via de brancheorganisaties en de Verbindend Verklaring van Kennis in je Kas kan het programma beschikken over ongeveer  € 3 miljoen aan sectormiddelen per jaar. Deze wordt verdubbeld door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, waardoor er jaarlijks ca € 6 miljoen beschikbaar is. Door de Verbindend Verklaring ontstaat er een verplichte telersbijdrage van € 350,- per hectare per jaar, conform de keuze van Ondernemersgroep KijK.

Lees verder bij Glastuinbouw Nederland.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven