Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Teler Ron van der Zwet

Een kas vol sopropo

"Een paar jaar geleden had ik nog nooit van sopropo gehoord en nu heb ik er een hele kas mee vol staan", zegt Ron van Zwet. In het voorjaar en zomer van 2019 oogstte hij 20.000 kilo sopropo. Ondanks dat het vooral Surinamers zijn die verzot op de groente zijn, ziet de ondernemer kansen voor de Europese markt.

In het magazine van Green Health Solutions neemt Ron de lezer mee in zijn kas. "De oogst gaat voorspoedig, al blijven we kritisch. We doen er alles aan om de sopropo in de toekomst nog groter te krijgen. Want volgens de echte kenners zijn, die we nu hebben geoogst, nog wat aan de kleine kant." 

Klik hier om verder te lezen.

In hetzelfde magazine laten ook Simon Jan de Hoop van East-West Seed en Onderzoeker voeding en gezondheid Jurriaan Mes hun licht schijnen over deze tamelijk onbekende groente.

Publicatiedatum: