"50% van bouwkosten vergoed door Albanese regering"

Italiaanse technologieën toegepast in Albanese kassen

In Kucove, in het district Berat (Albanië), wordt de kasteelt van tomaten, courgettes, komkommers en paprika's mogelijk gemaakt door de toepassing van Italiaanse technologieën.

Tuinder en ondernemer Kuqo Paulin beschikt over een kassencomplex van 2,5 hectare voor de teelt van bovengenoemde gewassen, waarvan één hectare werd bebouwd met kassen van de Italiaanse kassenbouwer CO.SER uit Francolise.

"Vorig jaar werd de aankoop van het kassencomplex mogelijk gemaakt met steun van de Albanese regering, die 50% van de kosten vergoedde," vertelt Kuqo Paulin. "Dit is een enorme steun in de rug waaruit de waardering voor de tuinbouwsector blijkt." 

Op commercieel vlak is het echter een slecht jaar voor de groentensector, zegt de teler. "Ik moest 50 ton tomaten weggooien en verkocht 35 ton komkommers voor maar €0,35 per kilo," zegt hij. 

De Albanese teler exporteert via groothandelaren, zoals Elian Export, naar landen in Oost- en West-Europa, waaronder Duitsland, Oostenrijk en Denemarken. "Zonder compensatie kunnen telers hun beroep niet uitoefenen. Het extreem zachte weer heeft de oogsten in de landen waar wij onze producten afzetten verlengd. Het gevolg hiervan is dat de vraag nog onze producten sterk is gedaald omdat er nog volop lokale groenten op de markt waren."

Voor meer informatie:
Kuqo Paulin
Azienda agricola Paulin Kuqo 
Paulinkuqo@gmail.com 

Maria Cipro
CO.SER. srl
coser@libero.it
www.coseritalia.com
www.facebook.com/costruzioni.serre


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven