Russisch-Nederlandse samenwerking leidt tot 11 ha grote kas in Novosibirsk

Op 2 november 2019 vond de plechtige opening plaats van de derde fase van het kassencomplex "Sadi Giganta". Het is een modern multifunctioneel kassencomplex dat gebruik maakt van de nieuwste wetenschappelijke inzichten en innovatieve, energiebesparende technologieën.

Er is een kassencomplex gebouwd voor de groententeelt met een totale oppervlakte van 11 hectare, een project dat in drie fasen heeft plaatsgevonden: in 2012 vond de bouw van de eerste 3 hectare plaats, in 2018 de bouw van de volgende 3 hectare en in 2019 de bouw van nog eens 5 hectare.

In dit project zijn de modernste methoden op het gebied van kassenbouw geïmplementeerd, en apparatuur en extra verlichting zullen het mogelijk maken om de hoogste opbrengsten van groenten van hoge kwaliteit te verkrijgen. Tegelijkertijd biedt het technologiebedrijf ook volledige agronomische ondersteuning met toegang tot de gespecificeerde oogstparameters.

Het project werd uitgevoerd door bedrijven in Rusland en Nederland - namelijk het Russische LLC "TeplitzSpecService" in samenwerking met het Nederlandse Hortilife B.V..

TeplitzSpecService" LLC is al meer dan tien jaar actief op de Russische glastuinbouwmarkt en is gespecialiseerd in de levering van apparatuur en metalen constructies, alsmede de bouw van moderne kassencomplexen, waarvan het meer dan 40 hectare per jaar produceert. Tijdens zijn werkzaamheden heeft het bedrijf in Rusland en de GOS landen meer dan vijftig projecten uitgevoerd met een totale oppervlakte van meer dan 310 hectare.

Hortilife voert het ontwerp (engineering), de levering van moderne, hightech en, het belangrijkste van al, apparatuur van hoge kwaliteit voor kassencomplexen uit, waaronder het unieke Air & Energy systeem, dat het mogelijk maakt om problemen van verhoogde luchtvochtigheid in kassen op te lossen en het energieverbruik te verminderen, en biedt volledige agronomische ondersteuning voor gerealiseerde projecten.

De eigen productie van irrigatiesystemen, een klimaatcomputer en metalen constructies (samen met Ammerlaan B.V.) stelt Hortilife B.V. in staat om projecten op tijd uit te voeren, met geverifieerde logistiek, optimalisatie van douanebetalingen en betalingstermijnen die voor de klant comfortabel zijn.

De opening werd bijgewoond door de gouverneur van de regio Novosibirsk, Travnikov Andrej Aleksandrovitsj, die de volgende verklaring liet optekenen: "In het nieuwe complex kun je niet alleen de groenten bewonderen die in kassen worden geteeld, maar ook het project zelf - het feit dat het hier is ontstaan, de manier waarop het in fases is uitgevoerd, op zorgvuldige wijze. Dit is een voorbeeld van een zeer slimme investering. Het eerste succes is al geboekt - de inwoners van de regio Novosibirsk zullen worden voorzien van een grote hoeveelheid verse groenten die op ons land zal worden geteeld!" Het hoofd van de regio wenste het collectief en de leiding van het tuinbouwcomplex verder succes toe.

De algemeen directeur van het bedrijf, Markarov Yuri Alexandrovitsj, kreeg een dankbrief van de gouverneur en nam deel aan de grote opening van het kassencomplex.

"Je krijgt veel plezier bij het zien van de resultaten van je werk, en bovenal, van het werk van je partners en specialisten", liet Aleksandrovitsj Markarov weten.

Bron: Rusteplica


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven