Bijna boortijd voor aardwarmteproject Oostvoorne

In het tuinbouwgebied nabij Tinte en Oostvoorne komt de komst van een boortoren in zicht. In juli dit jaar werden de handtekeningen gezet het laatste leveringscontract voor aardwarmte. Momenteel worden de laatste werkzaamheden uitgevoerd om de locatie gereed te maken voor de komst van de boortoren, die naar verwachting vanaf januari tot en met mei 2020 op locatie de twee benodigde aardwarmtebronnen tot een diepte van circa 2500 meter zal boren.


Bekijk hier meer updates. Zo was te zien dat in september gestart werd met beton- en heiwerkzaamheden.

Het door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat genomen Besluit is een belangrijke stap voorafgaand aan het uitvoeren van de twee diepboringen.

Een te boren bron zal worden gebruikt voor de winning van het warme water van circa 80 graden en de andere bron zal worden gebruikt om het tot circa 35 graden afgekoelde water weer in dezelfde bodemlaag terug te brengen.

De via het water gewonnen aardwarmte gaat op duurzame wijze een groot aantal tuinbouwkassen verwarmen zodat jaarlijks verbranding van circa 10 miljoen m3 aardgas voorkomen kan worden.

Voor meer informatie:
Hydreco Geomec
www.hydreco.nl 
info@hydreco.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven