Productiestijging tot 13 miljoen kilo in de Spaanse bergen

Het Spaanse Grupo Agroponiente heeft het zomerseizoen van de teelt op de hoger gelegen velden in de bergen in het oosten van de streek Andalusië met een 'zeer positieve balans' kunnen afsluiten, zo laat Antonio Algarra weten, supply manager van de groep. “Onze productie is aanzienlijk gestegen, tot 13 miljoen kilo, en de kwaliteit is bovendien ook beter dan vorig jaar."

De stijging is voornamelijk te danken aan de toename van het areaal. "Er zijn steeds meer telers actief in deze gebieden. De eerste kou heeft het einde ingeluid van het seizoen in de bergen, waar enkel in vollegrond wordt geteeld en de weersomstandigheden dus telkens de duur bepalen. Vorig jaar liet het weer toe het seizoen wat te rekken, maar dit jaar is het praktisch over.”

“Een van onze doelstellingen is om jaarrond producten te kunnen aanbieden aan onze klanten. Daarom is het belangrijk dat we in verschillende gebieden kunnen telen en op dit moment lijken we daar goed in te slagen. In het middengebergte hebben we voornamelijk tomaat en courgette, maar ook Italiaanse paprika’s. Ook was er dit jaar een opmerkelijke toename van bonen en ten slotte wordt er wat aubergine geteeld", zegt Algarra.

Bron: lavozdealmeria.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven