Frank Levarht over 20 jaar Southern Paprika Limited:

"Na paprika's ook avocado's een succesnummer in Nieuw-Zeeland"

Tholen - Alweer twintig jaar geleden werd in Nieuw-Zeeland  paprikakwekerij Southern Paprika Limited opgericht als een gezamenlijke onderneming tussen Hamish en Robyn Alexander en het Hollandse J.M. Levarht & Zn. "In 1997 gingen Theo en Huub Levarht naar Nieuw-Zeeland om dit traject te bespreken", blikt Frank Levarht terug op de start van het avontuur.

"Het project startte destijds met een glazen kas van 2,5 hectare om met jaarrond teelt de Japanse markt ook in de winter van paprika's te voorzien. Vandaag de dag behoort Southern Paprika Limited met 27 hectare tot de top van de Nieuw-Zeelandse glastuinbouwbedrijven, waar geheel volgens Hollands model wordt geteeld", vertelt Frank.

Hij is trots op de mijlpaal dat het bedrijf dit jaar 20 kaarsjes uitblaast. "Met behulp van Levarhts internationale kennis en ervaring is het bedrijf uitgegroeid uitgegroeid tot één van de grootste spelers in Nieuw-Zeeland en is het daarnaast kennispartner geworden van veel retailers in de hele wereld. Klanten bevinden zich in Nieuw-Zeeland, Japan, Australië en Canada." 

Het bleef niet bij de paprika's, want in 2015 startte Southern Paprika Limited tevens een avocadoplantage. "Van het totale areaal van 400 hectare hebben we nu 200 hectare Hass-avocado's aangeplant, waarmee bij de grotere avocadotelers in Nieuw-Zeeland horen", aldus Frank. "De avocado's worden door onze klanten in zowel Azië als de lokale Nieuw-Zeelandse markt goed ontvangen en we voorzien voor de komende jaren een gestage groei", besluit Frank.

Voor meer informatie:
Frank Levarht
Levarht
FBlevarht@levarht.nl 
www.levarht.nl
www.spl.nz


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven