Fairplant kijkt ook naar uitbreiding in biologische hoek

Drie nieuwe licentierassen voor blauwe bessen toegevoegd

In 2017 is Fairplant uit Emmeloord begonnen met het in eigen beheer telen van blauwe bessenplanten. Sinds kort mag Fairplant drie licentierassen aan het assortiment toevoegen, namelijk Draper, Liberty en Aurora.

Michigan State University (MSU) heeft Fairplant de licenties toegekend. Salesmanager Rik Klein licht toe: ‘We hebben destijds gekozen voor het opkweken van blauwe bessen in eigen beheer om beter te kunnen voldoen aan de vraag. We zijn blij dat we in Europa en de UK nu ook deze drie populaire licentierassen mogen voeren.

In de negentiger jaren begon professor emeritus Hancock van de MSU met breeding/vermeerdering van deze rassen. In 2004 kwamen ze op de markt en ze doen het nog steeds goed. In de toekomst gaan we ons rassenpakket ook als biologische variant leveren. De expo-SE beurs op 20 en 21 november in Karlsruhe is de eerste gelegenheid waarop geïnteresseerden ons alles kunnen vragen over de blauwe bessen.’Vruchtbare basis
Naast blauwe bessenplanten produceert en verhandelt Fairplant vruchtboomonderstammen, fruitbomen, diverse kleinfruitplanten, machines en producten voor boomkwekerijen. Het bedrijf is gevestigd in Noordoostpolder (Nederland). 

In 2020 opent Fairplant een demoveld met alle gangbare en biologische blauwe bessen die het voert, zodat afnemers kunnen zien hoe de rassen groeien en zich ontwikkelen. 

Voor meer informatie:
www.fairplant.nl
info@fairplant.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven