Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Topsector Tuinbouw&Uitgangsmaterialen

Kennis- en innnovatieagenda richt zich op klimaatneutraal

Nederland heeft te maken met een aantal stevige uitdagingen op het gebied van landbouw, water en voedsel. Het voedselproductiesysteem moet daarom in de komende jaren bijgebogen worden tot een systeem dat klimaatneutraal werkt, grondstoffen hergebruikt, geen negatieve impact op het milieu heeft en ruimte biedt aan biodiversiteit.

Op het gebied van water staat Nederland, in zowel het landelijk als het stedelijk gebied, voor de uitdaging om tot een klimaatbestendige inrichting te komen. Ook bij een veranderend klimaat heeft Nederland de ambitie om de best beschermde en leefbare delta te blijven. We moeten ons beschermen tegen hoogwater, verzilting van grondwater terugdringen en zorgen voor een klimaatrobuuste scheepvaart die in balans is met andere functies van rivieren.

Om deze doelen in 2030 te halen, hebben de topsectoren Agri & Food, Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en Water & Maritiem de belangrijkste kennis- en innovatieopgaven samengebracht in een kennis- en innovatieagenda voor de komende vier jaar. Deze agenda is in nauw overleg met de achterbannen en de ministeries LNV, VWS en I&W opgesteld.

Door gezamenlijk op te trekken en te investeren in kennisontwikkeling en innovatie, leveren we een grote bijdrage aan de oplossing van maatschappelijke vraagstukken, zowel in Nederland als in het buitenland. Dit biedt tevens kansen voor Nederland om ook in de toekomst de kraamkamer te blijven van slimme oplossingen voor vraagstukken op het gebied van landbouw, water en voedsel.

Bron: Topsector T&U


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven