In navolging van de staking in Almería op de 19e

Spaanse telers eisen dat de afzetbedrijven hun deuren sluiten op 20 november

De Spaanse Unie van Onafhankelijke Telers dat op de 20 november, de dag na de staking, geen enkel afzetbedrijf, pakhuis of wat voor verkooppunt dan ook zijn deuren opent. Dit in navolging tot de stakingsoproep in Almería voor 19 november. Die oproep is het gevolg van een nieuwe prijzencrisis aan het begin van het Spaanse kasgroentenseizoen

Volgens de telersverenigingen is de oproep cruciaal om te voorkomen dat telers die niet deelnemen aan de staking voordeel halen uit de staking van collega's. 

De organisatie heeft speciale nadruk gelegd op de noodzaak dat alle leden van de tuinbouwsector de staking steunen en mee komen betogen in de stad Almería, of, als ze dat niet doen, ten minste het werk neerleggen en niet proberen te profiteren van de situatie.

Volgens de organisatie zouden de pakhuizen de dag na de manifestatie niet vol moeten liggen met verse producten, aangezien geen enkele teler op de dag van de betoging groenten zou moeten oogsten. Op 20 november wordt wel toegestaan reeds geoogst product te verwerken.

Bron: lavozdealmeria.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven