Poetsen geblazen

Een oud gezegde luidt: 'voorkomen is beter dan genezen'. De kosten voor het goed schoonmaken van kassen zijn minimaal vergelijkbaar met de kosten die gepaard gaan met het oplossen van problemen, zoals onkruid verwijderen en chemische bestrijding ziekten en plagen.

De sleutel tot goed schoonmaken van kassen is dat alle medewerkers getraind zijn om "schoon te denken" en in staat te zijn om insecten-, ziekte- en onkruidproblemen te herkennen en op te sporen voordat ze een probleem in de kas worden.

Binnen in de kas
Kasvloeren en teeltgoten zijn potentiële vervuilingsbronnen. Vloeren en goten moeten tussen elk gewas worden schoongemaakt en ontsmet. Het oude gewas moet de kas uit en vuil onder goten en op de vloeren moet weggegooid worden. "Gebruik geen herbiciden in gesloten ruimtes", waarschuwt Troy Buechel van Pro Mix daarbij wel.

Zodra het teeltafval is verwijderd, moet de hele kas worden ontsmet met bleek- of ontsmettingsmiddel voor in de kas. Logischerwijs zijn betonvloeren makkelijker schoon te houden en helpt minimaal een onkruidwerend gronddoek zonder kuilen, om stilstaand water te voorkomen. 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven