Landschappelijke inpassing aardbeienkas niet goed genoeg?

Waar een nieuwe kas gebouwd wordt, wordt ook gekeken naar de landschappelijke inpassing. In minder ambtelijke taal gaat het dan om bijvoorbeeld een brede rand met bomen en struiken, bedoeld om de kassen minder te laten opvallen.

Aardbeienteler Dutch Berries uit Zuilichem heeft dat bij de bouw van 20 hectare kas volgens de Provincie Gelderland niet goed genoeg gedaan. In plaats van de gevraagde 18 meter brede rand, zou er slechts 11 meter beplanting zijn aangelegd.

De provincie werd getipt door de Omgevingsdienst Rivierenland, waardoor de teler volgens het Brabants Dagblad nu een dwangsom van 2 ton boven het hoofd hangt. Dutch Berries krijgt tot 31 december de tijd om een en ander naar de wens van de Provincie op te lossen. 

De teler laat desgevraagd weten de berichtgeving te betreuren en laat weten niet op de zaak in te willen gaan. Het is overigens niet voor het eerst dat er gesteggel is rondom de grote aardbeienkwekerij. In augustus 2018 wees de Raad van State nog een bezwaar tegen verdere toekomstige uitbreiding van de teler naar in totaal 40 hectare af.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven