Bioteler Fons Verbeek en Boy Jacobs (Xqueeze.Me) spreken 21 november

Plantmenu van LLTB Jaarcongres bekend

Boeren en tuinders houden Limburg op meerdere manieren gezond. Op het gebied van gezonde voeding, maar ook met duurzame energie, het landschap en werkgelegenheid. Vanuit deze gedachte is een programma samengesteld voor het LLTB Jaarcongres 2019, dat plaatsvindt op donderdag 21 november.

Fons Verbeek van biologisch tuinbouwbedrijf BioVerbeek in Velden is een van de ondernemers die zijn ervaringen deelt. Het op biologische wijze telen van komkommers, paprika’s en tomaten was een bewuste keuze voor het bedrijf. De familie Verbeek kiest daarnaast voor duurzaam met alternatieve energie en maakt compost via de Biomeiler. Dit leidde tot meer vervoersbeweging. Verbeek gaat in op vragen als ‘Hoe verliep het vergunningsproces?’ en ‘Hoe gaat het bedrijf om met de buurt?’.

Ook LAJK-voorzitter Willem Voncken neemt plaats aan de tafel. Met de Nuffield Scholarship heeft de jonge akkerbouwer uit Zuid-Limburg het afgelopen jaar zijn blik verruimd. Terwijl hij toch al op zoek was naar gewassen waarmee hij zich kan onderscheiden.

Derde gast aan tafel is Boy Jacobs, oprichter van Xqueeze Me. Jacobs komt uit een tuindersfamilie die al drie generaties komkommers onder glas teelt. De jonge ondernemer zocht de samenwerking met opleidingsinstituten als HAS Hogeschool, Hogeschool Zuyd en Universiteit Maastricht en zette een compleet nieuw en eigenzinnig product op de markt.

Aanmelden nog mogelijk                                                                      De agrarische ondernemers op het podium vertellen over hun ervaringen, wat zij hebben gedaan en nog gaan doen om Limburg gezond te houden. Dit gebeurt in een sfeervolle omgeving, die veel weg heeft van een welbekend LLTB Ledencafé.

Het LLTB Jaarcongres 2019 ‘Limburg gezond’ wordt gehouden op donderdag 21 november, vanaf 14 uur bij congrescentrum Het Forum in Roermond. Zoals ieder jaar staat er na het inhoudelijk programma een diner klaar. Aanmelden kan via het aanmeldformulier.

Voor meer informatie:
LLTB
0475 381 777
info@lltb.nl
www.lltb.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.