Belgische standhouders reageren op verhuizing naar Hal 27 op Fruit Logistica 2020

Tholen – Afgelopen vrijdag 8 november stuurde de organisatie van de Fruit Logistica een persbericht uit waarin werd bevestigd dat de Belgische standhouders, samen met enkele internationale bedrijven, de komende Fruit Logistica moeten verhuizen naar de gloednieuwe Hal 27. Wat vinden de Belgische standhouders van de verhuizing? Wat gaan zij doen om de aandacht te trekken? Biedt de nieuwe standplaats ook kansen voor de standhouders? Wij vroegen de Belgische standhouders naar hun reactie op de verhuizing. 

In een reactie laat VLAM weten geen vragende partij te zijn voor deze verhuizing. "Toch zijn we wel verwachtingsvol naar de mogelijkheden van de nieuwe beurshal. En om de bezoekers ook in 2020 vlot de weg te helpen vinden naar de nieuwe locatie, kijken we samen met de beursorganisator welke extra communicatie ingezet kan worden." 

"Intussen bereiden we alvast een opvallende aanwezigheid voor in Hall 27 met een nieuw beursconcept. Bezoekers worden voortaan verwelkomd in een gezellige VLAM-stand opgebouwd uit warm hout, strak zwart staal en kleurrijke sfeerbeelden. Ook nieuw is dat de 31 bedrijven van aardappelen, groenten & fruit én fruitbomen voortaan gemengd zitten in één VLAM-paviljoen. Wat niet verandert, is dat de handelsrelaties nog steeds welkom zijn voor een fris Belgisch biertje in de VLAM-stand, voortaan dus in Hal 27", aldus VLAM. 

“Toen we het nieuws vernamen, waren we wel wat teleurgesteld”, vertelt Ruben Nemegheer van De Aardappelhoeve. “We staan al enkele jaren in Hal 6.2 waardoor iedereen meteen wist waar ‘De Belgen’ te vinden waren. Echter is de verhuizing een beslissing van de organisatie waar niemand iets aan kan doen. De nieuwe hal zou zich wel net naast de hoofdingang bevinden, dat kan zeker voor kansen zorgen. Met een goede eyecatcher kunnen we de aandacht trekken van de bezoekers die aankomen en vertrekken. We gaan er het beste van maken.”

Ook Zespri was verrast toen ze het verhuisplan voor de eerste keer zagen. "We hadden dit niet verwacht en hebben dan ook enkele andere bedrijven uit Hal 27 gecontacteerd voor hun mening. Toch kan de nieuwe plaats ons kansen bieden. Tot nu toe zijn we zeer afwachtend hoe het gaat verlopen, maar we gaan er alles aan doen om de nieuwe editie tot een succes te maken."

Ook Peter Van Veen van groothandelaar Vanco vreest het ergste, maar hoopt het beste. “Wij hebben gevoel dat we in een uithoek van het beursgebouw zijn geplaatst, waar maar weinig mensen passeren. Hopelijk gaat het tegendeel bewezen worden.”

"Hoewel verhuizen op zich nooit leuk is, willen we de nieuwe plek zeker een kans geven. Het feit dat alle Belgen naar Hal 27 verhuizen is wel een goede zaak. Dit zal ervoor zorgen dat de interessante contacten die op zoek zijn naar de Belgische bedrijven sowieso in Hal 27 terecht komen", reageert Geoffrey Delbaere van Warnez Potatoes.

Madlen Miserius, Senior Product Manager Fruit Logistica: “Wij voegen met Hal 27 een tophal toe aan ons concept. Hal 27 wordt hét pronkstuk met grote globale players en natuurlijk een geconcentreerde participatie van Belgische exposanten. Zij werden gekozen om een toekomstgericht concept te positioneren."

"Wij zijn ervan overtuigd – gezien de inzet aan media en middelen, de promotie op het gehele beursterrein en de promotie van het netwerk van VLAM – dat Hal 27 een succes gaat worden. Uiteindelijk komen de bezoekers voor een merk, en niet voor een bepaalde Hal. En VLAM, haar leden en alle andere exposanten in Hal 27 weten hiervan", besluit Madlen Miserius.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven